Exclusief voor abonnees

"Burn-out is trauma. Behandel het ook zo"

NIEUWE THERAPIE LAAT PATIËNTEN DUBBEL ZO SNEL TERUGKEREN

Professor Elke Van hoof en haar patiënt Elke Winters.
Professor Elke Van hoof en haar patiënt Elke Winters.
Een nieuwe burn-outtherapie helpt patiënten al na gemiddeld 92 dagen weer aan het werk. Dat is twee keer zo snel als om het even welke andere therapie. Professor Elke Van Hoof (VUB) gebruikt daarvoor technieken uit de traumapsychologie, maar legt ook van bij de start de focus op... werk.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Danielle Duym

  Het probleem is dat veel mensen burnout als excuus gebruiken om thuis te zitten terwijl ze niet ziek zijn. Daardoor worden de mensen met een echte burnout niet meer geloofd. Nochtans, een echte burnout is inderdaad een trauma. Het gaat over wat men je aangedaan heeft en waarom jij dat aanvaard hebt, het gaat over uitputting en het aanlopen tegen je eigen grenzen, over het feit dat je niet meer normaal kan functioneren. Het duur lang voordat je ervan herstelt, als je al herstelt.

 • Mario Tersago

  Er zijn toch enkele mensen die het concept niet begrijpen.. Als je het hebt, leunt het dicht aan bij symptomen van een depressie. Wat is een oorzaak van zulke ziektebeelden? Onder constante stress staan, in geval van burnout, met betrekking tot werkgerelateerde stress en bij depressie, persoonlijke invloeden erbij. Zij die dit minimaliseren, het is te hopen dat je hier nooit mee geconfronteerd wordt.

 • lauren van eupen

  De mentaliteit van veel werkgevers is gewoon niet menselijk. Ze denken alleen aan de productiviteit. Geld, geld, geld... maar een gelukkige werknemer zal beter presteren... dat vergeten ze... nee, alle werknemers uitpersen als citroenen, dat kunnen ze!!!

 • Jos Mardig

  Nee Willy, toch niet. Je hebt hert duidelijk nooit gehad, en ik gelukkig ook niet, maar bij mijn prachtige, intelligente en gedreven vrouw hebben ze een jaar geleden het licht uitgedraaid, en of je nu zelfstandig bent of niet, daar is niks aan te doen!

 • Willy Slegers

  Is inderdaad een trauma voor diegenen die het echt hebben. Is echter een luxeziekteverlof voor al de profiteurs (99%). Maak iedereen zelfstandig en het zal snel voorbij zijn.