Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Fietsen we binnenkort van Brugge naar Praag? Europa legt groot fietsnetwerk aan met 17 idyllische routes

Europa is bezig met de bouw van een ambitieus fietsnetwerk. De fietsroutes zijn lange paden die door verschillende landen lopen. Daarmee wil Europa toeristen uitdagen om je vakantie vaker al fietsend door te brengen. Er zijn nu al zeventien EuroVelo-routes, waarvan er ook heel wat door België lopen. Binnenkort fietsen we dus met zijn allen van Brugge naar Praag of van Granada naar Athene.

7 reacties

 • piet devlieger

  2 maanden geleden
  Ik kan er niets aan doen maar laat me toe dit hele gedoe toch wel nogal belachelijk te vinden. De fietspaden hier zijn al decennialang in een abominabele toestand - net zoals de meeste wegen overigens - maar nu kan Brugge-Praag met de fiets. Meer aan fietsvakantie doen - maar dan moet je wel heel veel congé hebben. En zijn er al laadpunten voor de elektrische fietsen ? Die van mijn madam moet ook al een paar uren aan de stekker om weer verder te geraken. Wat leven we hier toch in een kramp.
 • marc Deglin

  2 maanden geleden
  we zullen wel moeten , want de groenen willen niet dat het gewone volk nog met wagens rijdt.
 • Patrick vincke

  2 maanden geleden
  Er is nog voor 100 jaar werk aan de Vlaamse fiets paden dat ze daar eens eerst aan werken
 • johny vanderlinden

  2 maanden geleden
  Men kan nog niet veilig van Brugge naar Ruddervoorde rijden en nu gaan ze hier zeggen wat ze gaan doen, blijven dromen mensen.
 • Jean Petermans

  2 maanden geleden
  De onveiligheden onderweg moet men erbij nemen.
 1. Last van zwembandjes rond je middel? Met deze work-out van topkinesist Lieven Maesschalck maak je er voorgoed komaf mee
  PREMIUM

  Last van zwemband­jes rond je middel? Met deze work-out van topkine­sist Lieven Maesschal­ck maak je er voorgoed komaf mee

  Te veel buikvet flatteert niet en bovendien is het ook nog eens ongezond, want het verhoogt het risico op diabetes, een beroerte of een hartinfarct. “De beste manier om van dat zwembandje af te geraken, is een combinatie van buikspieroefeningen en gezonde voeding.” Lieven Maesschalck en zijn team tippen de beste work-out om van dat buikje vanaf te komen.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 3. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).