Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Fietsen we binnenkort van Brugge naar Praag? Europa legt groot fietsnetwerk aan met 17 idyllische routes

Europa is bezig met de bouw van een ambitieus fietsnetwerk. De fietsroutes zijn lange paden die door verschillende landen lopen. Daarmee wil Europa toeristen uitdagen om je vakantie vaker al fietsend door te brengen. Er zijn nu al zeventien EuroVelo-routes, waarvan er ook heel wat door België lopen. Binnenkort fietsen we dus met zijn allen van Brugge naar Praag of van Granada naar Athene.

7 reacties

 • piet devlieger

  1 jaar geleden
  Ik kan er niets aan doen maar laat me toe dit hele gedoe toch wel nogal belachelijk te vinden. De fietspaden hier zijn al decennialang in een abominabele toestand - net zoals de meeste wegen overigens - maar nu kan Brugge-Praag met de fiets. Meer aan fietsvakantie doen - maar dan moet je wel heel veel congé hebben. En zijn er al laadpunten voor de elektrische fietsen ? Die van mijn madam moet ook al een paar uren aan de stekker om weer verder te geraken. Wat leven we hier toch in een kramp.
 • marc Deglin

  1 jaar geleden
  we zullen wel moeten , want de groenen willen niet dat het gewone volk nog met wagens rijdt.
 • Patrick vincke

  1 jaar geleden
  Er is nog voor 100 jaar werk aan de Vlaamse fiets paden dat ze daar eens eerst aan werken
 • Johny vanderlinden

  1 jaar geleden
  Men kan nog niet veilig van Brugge naar Ruddervoorde rijden en nu gaan ze hier zeggen wat ze gaan doen, blijven dromen mensen.
 • Jean Petermans

  1 jaar geleden
  De onveiligheden onderweg moet men erbij nemen.
 1. Last van zwembandjes rond je middel? Met deze work-out van topkinesist Lieven Maesschalck maak je er voorgoed komaf mee
  PREMIUM

  Last van zwemband­jes rond je middel? Met deze work-out van topkine­sist Lieven Maesschal­ck maak je er voorgoed komaf mee

  Te veel buikvet flatteert niet en bovendien is het ook nog eens ongezond, want het verhoogt het risico op diabetes, een beroerte of een hartinfarct. “De beste manier om van dat zwembandje af te geraken, is een combinatie van buikspieroefeningen en gezonde voeding.” Lieven Maesschalck en zijn team tippen de beste work-out om van dat buikje vanaf te komen.
 2. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.