Kris Vlegels / Kris Vlegels / Serax / Heikki Verdurme / Heikki Verdurme
Volledig scherm
PREMIUM
© Kris Vlegels / Kris Vlegels / Serax / Heikki Verdurme / Heikki Verdurme

Feestmaal on a budget? Topchefs Sergio Herman, Yotam Ottolenghi en Seppe Nobels delen 6 betaalbare toprecepten

Wie zegt dat indrukwekkend koken ­voor de feestdagen meteen stukken van mensen moet kosten? Topchefs Sergio Herman, Yotam Ottolenghi en Seppe Nobels weten als geen ander hoe je met niet meer dan een paar pure, simpele ingrediënten toch showstoppers op tafel zet. Wij mogen telkens twee gerechten uit hun nieuwste kookboeken delen: op gastronomisch niveau, maar met een bescheiden samenstelling. Van avocado met gamba’s tot Gentse waterzooi: take your pick

 1. Traiteurs over de laatste sprint richting feesttafel: "Kreeft koken tot halfvier 's nachts. Elke minuut telt”
  PREMIUM

  Traiteurs over de laatste sprint richting feesttafel: "Kreeft koken tot halfvier 's nachts. Elke minuut telt”

  Voor u vanavond die kalkoenrollade of dat kreeftenbuffet aanvalt, trakteer misschien eerst de traiteurs op een smakelijk applaus. Want dat u straks alweer van zo’n heerlijk kerstmaal kan genieten, dankt u in de eerste plaats aan hùn slapeloze nachten en 28.000 stappen per dag. Verslag van de laatste sprint richting feesttafel: “Op kerstavond ben ik zodanig pompaf dat ik al van bij het begin van ‘Home Alone’ in slaap val.”
 2. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 3. Wout Bru en Gert De Mangeleer nog maar pas open en toch al topscore: “Beide zaken bijna tien keer bezocht”
  PREMIUM

  Wout Bru en Gert De Mangeleer nog maar pas open en toch al topscore: “Beide zaken bijna tien keer bezocht”

  Van een binnenkomer gesproken: amper open blinken al twee opvallende restaurants met een topscore in de nieuwe Gault&Millau. Hoewel Le Grand Verre — de gastronomische zaak van Marc Coucke en Wout Bru in Durbuy — begin september opende, krijgt ie al 16/20. Nog straffer blijkt de (Antwerpse versie van) Hertog Jan en Gert De Mangeleer. Pas open sinds begin oktober, maar nu al met 18/20 de hoogste nieuwkomer in de culinaire gids: “Amper open of niet, beide chefs verkeren nu al in blakende topvorm”, klinkt het bij Gault&Millau.