Zo mooi kan een trouw zijn: dit zijn de 10 beste bruidsfotografen ter wereld

De foto van Jay Hsiang sluit de top drie af.
Jay Hsiang De foto van Jay Hsiang sluit de top drie af.
Wij zijn eerlijk gezegd al blij als we een scherpe foto kunnen maken, maar deze tien professionals zijn van een heel ander kaliber. Ze worden beschouwd als de crème de la crème en zijn verkozen tot de allerbeste in een wereldwijde wedstrijd voor bruidsfotografie.

Slechts één Europeaan heeft de top tien gehaald: de Nederlander Bas Uijlings. Hij schopte het tot de vierde plaats in de wedstrijd, die op poten werd gezet door het online platform One Eyeland en vooral gericht is op kunstzinnige fotografie. 

Opvallend genoeg was het nooit zijn grote droom om bruidsfotograaf te worden. “Ik werkte in de ICT en maakte hobbymatig weleens foto’s tijdens congressen en voorstellingen”, vertelt Uijlings aan LINDA. “Toen een vriend ging trouwen, vroeg hij of ik  foto’s wilde maken. Ik dacht: ‘Nee bedankt’, maar ging uiteindelijk toch overstag.”

Sindsdien heeft hij blijkbaar toch de smaak te pakken. “Via die ene bruiloft kwam ik in contact met een ander verloofd stel en zo is het balletje gaan rollen. Na twee jaar heb ik m’n baan opgezegd en nu zijn we alweer vijftien jaar verder.”

Benieuwd naar alle foto’s? Die kan je bekijken op de site van One Eyeland. Wij maakten alvast een overzichtje van de top tien. 

1. Zhuo Ya uit Nieuw-Zeeland

Zhuo Ya

2. Michael Anthony uit de Verenigde Staten

Michael Anthony

3. Jay Hsiang uit de Verenigde Staten

Jay Hsiang

4. Bas Uijlings uit Nederland

Bas Uijlings

5. Sal Cincotta uit de Verenigde Staten

Sal Cincotta

6. Kenneth Lam uit Hongkong

Kenneth Lam

7. Andrew Joseph uit de Verenigde Staten

Andrew Joseph

8. Senga Glacier uit Nieuw-Zeeland

Senga Glacier

9. Mike Sheng uit Nieuw-Zeeland

Mike Sheng

10. Cody Tin uit Hongkong

Cody TinReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.