Zo hou je het nieuwe schooljaar betaalbaar volgens Tiany Kiriloff

Links in het campagnebeeld zie je Eloïse, de dochter van Tiany Kiriloff.
Zalando Links in het campagnebeeld zie je Eloïse, de dochter van Tiany Kiriloff.
Het nieuwe schooljaar staat voor de deur, en dat betekent dat ouders (helaas pindakaas) weer de portefeuille mogen bovenhalen. Van een nieuwe pennenzak tot stylo’s en een drinkfles, er moeten weer heel wat zaken aangekocht worden. Wij vroegen enkele tips aan Tiany Kiriloff, die samen met dochter Eloïse te zien is in de nieuwe Back To School campagne van Zalando. 

Wat zijn jouw favoriete adresjes om schoolspullen te shoppen?

“Hema vinden de meisjes en ik steeds fijn omdat ze leuke collecties uitbrengen en omdat je hier veel ‘pimp’ materiaal kan vinden om je schoolgerief mee uniek te maken. Bepaalde zaken zoals stiften, kleurpotloden of een passer koop ik liever wel van een goed merk, zodat ze gewoon langer mee gaan.”

Je bent veel met ecologie bezig, heb je tips om de terugkeer naar school duurzamer te maken?

“Ik koop recycleerbare drinkflessen, rugzakken gemaakt uit petflessen en veel tweedehands kledij. Stop meer groentjes en minder vlees in de brooddoos, bak zelf koekjes om plastiek verpakking te voorkomen en shop gewoonweg bewuster in de supermarkt om mono verpakt lekkers te voorkomen.”

Hoe houd jij die dure maand betaalbaar?

“Ga eerst door alles wat je thuis hebt liggen en maak lijstjes van wat je echt nodig hebt. Op vlak van kleren investeer je beter in goede basisstukken die je dan kunt combineren met leuke en trendy tweedehandsitems. Ook de nieuwsbrieven met kortingen in de gaten houden, kan een groot verschil maken als je online shopt. Verder scheelt het om ook je eigen handen uit de mouwen te steken. Koop bijvoorbeeld simpele mappen en schriften (die zijn goedkoper) en pimp ze zelf thuis. Heb je meteen ook unieke spullen!”

Wat doe je als een van je dochters bijvoorbeeld een plastieken boekentas wil met een cartoon op, terwijl jij dat afschuwelijk vindt?

“Dan zeg ik dat plastiek zeer slecht is voor de visjes en vogeltjes, Oti vraagt bijvoorbeeld al lang niet meer naar een rietje.”

Kijk je zelf op tegen 2 september?

“Ik hou van mijn kinderen, maar ik zal blij zijn dat er terug regelmaat in komt en zij gaan blij zijn dat ze terug hun vriendjes zien.” (lacht)
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Julien De Kerpel

    Tiany heeft gemakkelijk praten , maar wie betaald dat allemaal voor haar kinderen ? Juist " de sponsor " maar wij moeten alles zelf betalen , dat is heel wat anders he Tiany !