Exclusief voor abonnees

Zita Wauters: “Ik was op mijn nieuwe school bang dat ze vooroordelen zouden hebben als ‘dochter van’, maar de ongerustheid was onterecht”

VLNR: Dara Oguntubi, Pernilla Desomer, Zita Wauters en Wannes Lacroix.
Johannes Vande Voorde VLNR: Dara Oguntubi, Pernilla Desomer, Zita Wauters en Wannes Lacroix.
De actie Rode Neuzen Dag focust dit jaar op de mentale, sociale en fysieke weerbaarheid van alle jongeren. Waarmee worstelt de jeugd van tegenwoordig, wat zijn de grootste valkuilen en bij wie kunnen ze terecht? The Voice-finalist Wannes lacroix (17), klasgenoten Pernilla desomer (15) en Dara oguntubi (16), social influencer Zita (14), dochter van Koen Wauters & valerie de booser, aan het woord. 

Een op de vijf jongeren worstelt met grote mentale problemen. De vier die vandaag voor onze neus zitten, schrikken niet van dat cijfer.

Wannes: “Op mijn school zijn er best wel wat jongeren die een struggle leveren, ja. Sommigen hebben paniekaanvallen, bijvoorbeeld. Best eng.”

Pernilla: “Ik ken jongeren die bipolair zijn. Of een depressie hebben.”

Dara: “Ik zie vooral leeftijdsgenootjes vechten tegen faalangst op school. En ik moet ook denken aan mijn zus. Toen ze mijn leeftijd had, ging het een beetje mis. Het liep moeilijk op school, ze worstelde met zichzelf, met haar identiteit. Ze heeft een hele tijd last gehad van depressies.”

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • rudy beernaert

    Social influencer? Een snotneus ja !

  • Germain De Block

    Moet zichzelf weer in de spots zetten omdat ze toevallig dochter van is.als je het zo voorsteld dan voel je jezelf al beter dan een ander.hoe was het ook al weer?hoogmoed komt voor de .....