Zet kledingketen aan tot pedofilie met bikini 7-jarigen?

Het bikinietje met opgevulde cups
Het bikinietje met opgevulde cups

Ouders reageren geschokt nu kledingketen Primark in Groot-Brittannië roze bikinietjes met opvulkussens voor zevenjarige meisjes op de markt heeft gebracht. Het bovenstuk met voorgevormde en opgevulde cups zou van de kinderen seksuele objecten maken voor perverten. Verschillende kinderrechtenorganisaties beschuldigen de keten van aanzet tot pedofilie en manen Primark dan ook aan om de niemendalletjes uit de rekken te halen. Bovendien wordt de roep om een boycot steeds luider.

Zelfbeeld
De haltertop bikini's zijn te koop voor 4,5 euro en hangen gewoon tussen de andere kinderspulletjes. Specialist kinderrechten Shy Keenan verklaart:" Een bikini met opgevulde cups gaat gewoon veel te ver voor een zevenjarige. Geen wonder dat jonge meisjes vaak hun eigen lichaam en zelfbeeld in vraag beginnen te stellen. "

Onacceptabel gedrag
Ze voegt eraan toe:"Je mag kinderen nooit seksualiseren. Jonge meisjes kunnen zich misschien wel sexy gedragen maar ze weten helemaal niet wat ze moeten doen indien dit onacceptabel gedrag van volwassenen uitlokt." De kledingketen zelf weigerde elk commentaar. (hlnsydney/kve)