Woensdagtip: unieke Star Wars expo in Brussel

Through the eyes of the Stormtrooper - Tom De Poortere for Essentiel
kos Through the eyes of the Stormtrooper - Tom De Poortere for Essentiel
Fans weten dat vandaag, 4 mei, Star Wars Day gevierd wordt, een datum die gekozen werd op basis van het legendarische zinnetje "May the forth" (be with you). Naar aanleiding daarvan kan je enkel vandaag Star Wars Legion in Brussel bezoeken, een expo waarbij aan 30 bekende Belgische creatievelingen werd gevraagd om de Stormtrooperhelm een nieuwe interpretatie te geven.

Ontwerper Eric Beauduin, nagelartieste Elfi De Bruyn en kunstenaar Benjamin Spark zijn maar enkele van de bekende namen die de Trooperhelm in een nieuw jasje mogen steken. Aan 30 Belgische creatievelingen werd gevraagd om hun eigen interpretatie te geven aan de bekende helm uit Star Wars.

Het concept komt oorspronkelijk uit Los Angeles, waar de tentoonstelling zo'n overweldigend succes was dat het Star Wars Legion project een eigen leven is gaan leiden. Walt Disney België sprong daarom op de kar en zette een Belgische editie van Star Wars Legion op poten.

Helmen uit gerecycleerd leder, een helm met Mickey-oortjes of een Disneytouch: de resultaten van de ontwerpen zijn enkel vandaag, woensdag 4 mei, te zien in het oude atelier van Christophe Coppens op de Nieuwe Graanmarkt 23 in Brussel. Je kan ze vandaag gratis bezoeken tussen 10u en 20u, daarna zullen ze terug te vinden zijn op www.starwarsbelgie.be.

Leia's Lunch - Erik Vernieuwe
kos Leia's Lunch - Erik Vernieuwe
Yoda mouse - Atelier II
kos Yoda mouse - Atelier II
Creativity is the way I share my soul with the world - Elfi De Bruyn
kos Creativity is the way I share my soul with the world - Elfi De Bruyn
E.T.rooper - Frédéric Delauw
kos E.T.rooper - Frédéric Delauw