Ga naar de mobiele website
^ Top

Wat kreeg jij voor kerst? Dit waren de meest gegeven foute cadeaus

thinkstock
Kerstmis is een dag vol sfeer, lekker eten en lachende gezichten. Maar helaas ook de zoveelste aartslelijke das, nooit-gedragen pantoffels en boeken die je eigenlijk al gelezen had. Maar wat kregen anderen als foutste kerstcadeau?

Maar liefst één vijfde van de Belgen vond vorig jaar een kerstcadeau onder de boom dat ze daar liever hadden laten liggen. Dat blijkt uit een onderzoek van zoekertjessite 2dehands.be en tweedehandsketen Troc bij 1.000 Belgen. Dit waren de cadeaus die het meest op een pruillip konden rekenen:

1. Een lelijke lamp of somber schilderij gekregen? Je bent niet alleen. Maar liefst 26,2 procent van de ondervraagden, kreeg een decoratie-artikel dat ze liever sito presto op zolder zouden zetten.

2. Wie een glimlach moest veinzen bij het zoveelste paar sokken, een kriebelende wollen trui of een afzichtelijke sjaal, kan troost putten uit het feit dat 21,3 procent van de ondervraagden ook een kledingstuk kreeg dat ze nooit zullen aantrekken.

3. En ook boeken en strips belanden vaak ongelezen in de boekenkast. Zo'n 13,3 procent van de deelnemers gaf aan liever iets anders gekregen te hebben.

Wie is er het best in het geven van foute kerstcadeaus? Met stip op nummer één staan onze broers en zussen; 17,1 procent onder hen zat er helemaal naast. Maar ook onze ouders (16,1 procent) en schoonouders (12,6 procent) geven we volgend jaar best wat extra tips.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug