Exclusief voor abonnees

Waarom het goed is je kind te laten helpen in huis

Foto ter illustratie
Getty Images Foto ter illustratie
Het is verleidelijk om zelf vlug het speelgoed in de kist te kieperen, zonder ‘helpende’ kinderhandjes, die alleen maar meer troep maken. Wat zeggen de deskundigen?

Ouders geven hun kinderen tegenwoordig minder huishoudelijke taken. Dat blijkt althans uit een enquête van Braun Research uit 2014 onder duizend Amerikanen. Zo’n 82 procent van de ondervraagden moest vroeger huishoudelijke klusjes uitvoeren, terwijl slechts 28 procent aan hun eigen kinderen vraagt om mee te helpen. Waarom? Kinderen zijn tegenwoordig al druk genoeg met school en sportclubjes, vinden veel vaders en moeders.

Je hebt 19% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • dirk claeys

  leer ze werken thuis de economische ellende zal nog iedereen een moestuintje doen hebben ? want het zal niet meer te betalen zijn binnen 20jaar,

 • Tina Colpaert

  Wij mochten niet maar moesten helpen voor de kleine zus zorgen stof afdoen stofzuigen afwas en naarmate we ouder werden meer en andere taken!

 • Hubert Wouters

  Tegenwoordig maakt men van kinderen luierikken. Toen ik jong was moest ik met vader meehelpen in de tuin en mijn zussen moesten leren koken bij moeder in de keuken. En we waren zeker niet minder beter af dan de jeugd van nu. Tegenwoordig kennen ze niks anders dan PC, Tablet, Smartphone.

 • Catherine MISTIAEN

  Blijf vaker thuis in uw dure woning. Moeders, leer uw dochters handwerk, koken en opruimen (is een halve dag op zich). Vaders, leer uw zonen handwerk, klussen en opruimen. Voordeel: thuis zijn, huiswerk gedaan samen met uw kind. Nadeel: is actief en intensief werk. Dit is géén passieve ontspanning!