Verrassing: de jeugd van tegenwoordig heeft meer geduld dan die van 50 jaar geleden

RV
De jeugd van tegenwoordig... is geduldiger dan die van 50 jaar geleden. Wachten op een beloning? Dat kunnen kinderen van de 21ste eeuw beter dan die van toen. "Verrassend, maar ouders steken nu meer tijd in de opvoeding", klinkt het. 

Ongeduldig, snel verveeld, zelfingenomen, egocentrisch, recht voor de raap: de jeugd van tegenwoordig wordt wel wat toegeschreven. 'Allemaal de schuld van die snelle digitale wereld', klinkt het weleens bij de oudere generatie. Fout, zo blijkt. Een nieuwe studie toont aan dat kleuters vandaag een stuk beter zijn in wat psychologen 'zelfregulering' noemen- ze kunnen hun directe verlangens met andere woorden beter onderdrukken. 

Je hebt 28% van dit artikel gelezen
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sacha Van der Putten

  De jeugd van toen hoort dat precies niet graag, getuige onderstaande reacties

 • raf peeters

  Ieder zijn mening ,tegenwoordig nul discipline en nul respect ,ze menen dat je als arbeid gever ook nog op je neus moet laten ronddansen maar vergeten wel wie hen betaald .Voer terug de legerdienst in ,al was het maar om ze terug met twee woorden te leren spreken,manieren hebben ze niet meer.

 • Robert Van Garderen

  Jongens ga eens winkelen en kijk eens hoe geduldig die zijn. Grote nonsens dat is het.

 • André Perneel

  Het grootste nep news van de week is dat ! 80% zijn verwende ettertjes die geen half uur kunnen wachten voor ze hun gedacht moeten hebben ! Ik heb ook kleinkinderen en die worden veel te weinig aangeleerd wat goed en slecht is , niet op school en veel te weinig thuis , mijn gedacht ! Het meest leren ze via allerhande games , moorden schieten,vernielen en massa's bloed zeggen hen niets meer ! Arme toekomst !!

 • freddy henslegers

  De kennis was nog nooit zo groot maar de onwetendheid nog veel groter.