Verhaal 'Feministe' aborteert baby "omdat het een jongen is" blijkt gelukkig een hoax

thinkstock
Een Amerikaanse 'feministische' blog heeft zich veel kritiek op de hals gehaald nadat één van de auteurs toegaf dat ze koos voor een abortus toen ze te weten kwam dat haar baby een jongen zou worden. Ondertussen is gebleken dat het verhaal een hoax is. Het gaat dus niet om waargebeurde feiten, maar gewoon om een straf verhaaltje.

Lees hier het verhaal dat de wereld met verstomming deed slaan, maar uiteindelijk niet waar bleek. Gelukkig!

Het personage 'Lana' leek in de Amerikaanse feministische blog toe te geven dat ze meteen koos voor een abortus nadat ze te weten kwam dat ze een jongetje zou krijgen (Ze werd zwanger via een 'schenker'). Ze deed het omdat ze zelf "voornamelijk negatieve ervaringen met mannen had gehad". De vrouw gaat zelfs zo ver dat ze zegt "dat ze niet nog een monster op deze wereld wilde zetten". Ze schrijft dat haar zwangerschap aanvoelde als  "verraad van haar eigen lichaam".

Het verhaal zorgde voor een golf van woedende commentaren. Ondertussen blijkt dat de feiten niet echt gebeurd zijn. Verschillende feministen hebben zich ook expliciet gedistantieerd. Ze willen duidelijk maken dat feminisme duidt op het opkomen voor gendergelijkheid, en niets te maken heeft met mannenhaat.

thinkstock