Van flubberbuikjes tot huilen op de wc: kersverse mama’s delen eerlijke foto’s

Instagram / takebackpostpartum
Als we de Kim Kardashians en de Kate Middletons van de wereld mogen geloven, zien vrouwen er enkele weken na hun bevalling alweer piekfijn uit. In de realiteit is het vaak andere koek, al vergeten we dat soms wel eens omdat we maar weinig realistische foto’s te zien krijgen. Het Instagramaccount TakeBackPostPartum vormt de uitzondering op de regel.

Op het account kunnen kersverse moeders niet alleen foto’s delen, maar ook zogeheten inspirerende quotes of eerlijke ervaringen over wat het moederschap écht is. Die verzameling moet andere mama’s aansporen om gelukkig te zijn met zichzelf en hun lichaam. Het toont aan dat het volledig normaal is om na de bevallig flubberbuikjes, striemen of littekens te hebben, en dat het niet altijd mogelijk is om in een wip en een gauw een modellenlijf te hebben.

Alle posts kan je natuurlijk bekijken op de Instagrampagina. Heb je zelf een boodschap of een kiekje dat je wil delen? Dan kan je foto delen met de hashtag #takebackpostpartum. 
9 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Kenneth-Ellen De Bruycker-De Meester

  Clement Asselman. Dit lukt heus niet iedereen in een paar maand. Uw vrouw heeft veel geluk dan. Want ja zo is het ook.. Moest ze in een postnatale depressie beland zijn zou ze niet zo snel terug op en top zijn.. Want dat vergeten mannen zoals jij ook wel eens.. En dat is niet iets waar je voor kiest als jonge moeder. En ieder zijn ding wat tattoo 's betreft. Verdoezelen doet dit toch niets. In mijn ogen zijn alle mama' s knap.. Met of zonder flubberbuik/striemen...

 • Anick Broeckx

  Ik vraag me af Clement Asselman wat jouw vrouw van jouw reactie vindt. Zwanger zijn en bevallen is allesbehalve banaal en alledaags. Wat dit met een lichaam en een mens doet is niet te beschrijven. Tegelijk het mooiste en moeilijkste wat er is en ik ben heel blij dat iemand als jij het nooit zal moeten ervaren. Want het zijn mensen als jij die het niet zouden aankunnen.

 • Clement Asselman

  Ik ken vrouwen (o.a. de mijne) die een paar maand na de bevalling er zeer goed uitzagen; Maar, dat vraagt inspanningen. U laten volklodderen met tattoos is niet voldoende, in tegendeel zelfs! En stop nu eens met te doen alsof zwanger zijn en bevallen wereldprestaties zijn. Niets banaler, niets alledaagser. Ik vraag me zelfs af of er dagelijks niet meer kinderen geboren worden dan auto's geproduceerd?

 • Marc LInden

  zijn er nog dames zonder tatoo's

 • Juliette Francois

  Ik ben blij dat ik mijn postnatale periode niet op zo'n manier beleefd heb. Ik kan begrijpen dat men geen stralend en uitgerust topmodel is, maar dit is echt deprimerend om te zien en zeker geen "vereiste". Zoiets schrikt de toekomstige moeders af.