Uitgetest: Wij deden een Disney Hotel Marathon

Hoogtepunt van onze hotel marathon: het Disneyland Hotel
Robin Broos Hoogtepunt van onze hotel marathon: het Disneyland Hotel
Wie aan Disney denkt, denkt aan sprookjes. Maar een weekendje Disneyland Paris kan ook helemaal anders zijn.  Redactrice Isabelle ging op Hotel Marathon en kwam terug met drie compleet verschillende Disney-ervaringen.

Een marathon, als in: een ernstig aantal kilometer lopen, dat laat mijn conditie momenteel (kuch) niet toe . Daarom dat ik de uitnodiging voor een Disney Hotels & Resorts Marathon bijna had gedelete. Onterecht, zo bleek. Drie nachten in drie verschillende logementen, voor drie compleet totaal andere Disney-experiences. Te gek om dat niet uit te testen, toch?

1. Rust en stilte in de natuur

Geef toe dat je wat raar opkeek toen je ‘rust en stilte’ las. Toch is Disney’s Davy Crockett Ranch niet beter te omschrijven. Het verblijf ligt een eindje van de themaparken verwijderd, met 595 blokhutten voor zes personen, middenin het bos. Er is een tennisveld, een ‘échte’ saloon en een all-you-can-eat buffetrestaurant. Maar wie liever wat kosten spaart en zelf wil koken, kan dat in de eigen bungalow. Bovendien huisvest de Ranch het grootste zwembad van alle Disney-accomodaties.

Welkom op de Davy Crockett Ranch
Robin Broos Welkom op de Davy Crockett Ranch

Een dagje Disneyland kan best druk zijn (hallo understatement). Precies daarom is een verblijf in de Davy Crockett Ranch een zalige afwisseling. Ver van het lawaai en de menigte, middenin het groen, alsof je op kampeervakantie bent. Maar dan met warm water, twee badkamers en twee propere toiletten.

Voor wie het toch iets luxueuzer mag, is er pal naast de Davy Crockett Ranch zonet Villages Nature Paris opengegaan, een gedeeld project van Disney en Pierre et Vacances, bekend van Center Parcs. Het domein oogt een stuk hedendaagser dan een doorsnee vakantiepark, met lage appartementsgebouwen waar kleuren, geometrische figuren en frisse begroeiing elkaar afwisselen. Centraal staat de Aqualagon, een binnen- en buitenzwembad dat het hele jaar door natuurlijk wordt verwarmd. En er zijn bijzondere tuinen, betoverende speeltuinen en een grote kinderboerderij.

Belangrijk detail: Davy Crockett Ranch en Villages Nature Paris liggen dan wel op Disney property, de afstand naar de parken is behoorlijk. Er rijden geen gratis shuttles, hoogstens taxi’s of Ubers. (Er is wel de Pep’slijn 47 tussen Disney en Villages Nature Paris) Met andere woorden: dit is een mooie budget-formule voor grote gezinnen die met de wagen naar Marne-la-Vallée rijden.

Ook het bedlinnen is helemaal in stijl
Robin Broos Ook het bedlinnen is helemaal in stijl
Het heerlijke zwembad van de Davy Crockett Ranch
Robin Broos Het heerlijke zwembad van de Davy Crockett Ranch
Het buitengedeelte van de Aqualagon van Villages Nature
Robin Broos Het buitengedeelte van de Aqualagon van Villages Nature

2. Een Amerikaans Nationaal Park in Parijs

Als je je liever laat rijden door Thalys of TGV, maar toch wat rustieke natuur kan verdragen na een lange dag pretparken, overweeg dan Disney’s Sequoia Lodge. Dit driesterrenhotel ligt rond Lake Disney, op een kwartier wandelen van Disneyland Park en Walt Disney Studios Park. En net als de omliggende hotels New York en Newport Bay Club vindt het thema van dit verblijf haar oorsprong in Amerika. In dit geval: de nationale parken.

Eigenlijk is Sequoia Lodge een knipoog naar Yosemite Park in Californië maar dan in hotel-vorm, en dus niet in tenten waar je ’s nachts de beren kan horen (en je je shampoo in een metalen bak moet verstoppen omdat de beren anders op de geur afkomen en in je tent inbreken). Het hoofdgebouw (met een gigantische open haard in de bar aan de lobby) lijkt een hommage aan Frank Lloyd Wright. Daarachter liggen de eigenlijke lodges, omgeven door duizenden bomen, rechtstreeks geïmporteerd van de westkust van de VS.

Die thematiek zet zich door tot in de vierpersoonskamers. Met af en toe een subtiele Disney touch. Zo kan je figuurtjes uit de ultieme natuur-tekenfilm Bambi in de inkleding ontdekken. Er zit zelfs een ‘Hidden Mickey’ verborgen in het fresco boven de check-in balie. Hidden Mickey’s of de subtiele verwijzing naar de oortjes van Mickey Mouse is iets wat de makers van de parken trouwens vaker doen. Beschouw het als een extra beetje magie, of een fijn spelletje voor het hele gezin.

Disney Sequoia Lodge
Robin Broos Disney Sequoia Lodge
Bambi-behang in de Sequoia Lodge kamer
Robin Broos Bambi-behang in de Sequoia Lodge kamer

3. Slapen als een échte prinses

Eerlijk is eerlijk. Wie verblijft in het Disneyland Hotel, het enige Disney-verblijf ter wereld dat ligt aan de ingang van Walt’s park, slaapt als een prinses ìn de magie. Al kost dat natuurlijk een pak meer.

Het roze, Victoriaanse gebouw torent al hoog bovenuit als je van de autostrade komt, en lacht je meteen tegemoet wanneer je per trein arriveert. De kleur roze werd niet zomaar gekozen: ze straalt warmte uit, en kan op druilerige, Franse dagen al eens wat compenseren. Bovenaan pronkt Tinkerbell als gouden windhaan. Een knipoog naar het originele televisieprogramma dat het eerste Disneyland in 1955 moest aankondigen. Daarin zwaaide Tink met haar toverstafje over het scherm, en kwam het unieke pretpark tot leven.

Disneyland Hotel doet precies hetzelfde. Met haar unieke ligging in hetzelfde thema als de hoofdstraat van het park - Main Street U.S.A. - nodigt het me uit tot de Disneywereld nog voor ik een voet in het park zet. Met Disney-personages subtiel in het behangpapier verwerkt, een gigantische kristallen luster in de vorm van Assepoesters pompoenkoets en een galatrap uitgestrekt over twee verdiepingen. Perfect voor de betere prinsessenfoto.

Aan het deluxe buffet van Inventions Restaurant - met zicht op park - schuiven regelmatig opgeklede figuren aan als gastkoppel Mickey en Minnie. In Café Fantasia proef ik een Rouge et Noire-cocktail terwijl de huispianist-in-smoking de mooiste tekenfilmmuziek speelt. En het magische thema wordt doorgetrokken tot in mijn slaapkamer voor één nacht, met Peter Pan op de deurknop, Sneeuwwitje in de lijst van de badkamerspiegel en een in hout uitgewerkte afbeelding van het sprookjeskasteel in de bedwand. En wie er nòg meer centen voor over heeft, kan slapen op de Castle Club verdieping. Met privé lounge en rechtstreekse lift naar het park.

Slapen als een prinses in het Disneyland Hotel
Robin Broos Slapen als een prinses in het Disneyland Hotel
Het kasteel van Doornroosje in Disneyland Parijs
Robin Broos Het kasteel van Doornroosje in Disneyland Parijs

Ik zou haast vergeten naar het Disneyland Park te vertrekken, nochtans amper 50 meter van mijn bed verwijderd. Deze week ging het spookhuis Phantom Manor weer open, na een fantastische renovatie van 15 maanden. Het verhaal over een bruid wiens bruidegom telkens mysterieus verdwijnt, net voor de ceremonie, komt nu nog beter tot uiting. De dagelijkse avondspektakel ‘Illuminations’ doet het kasteel van Doornroosje nog feller oplichten dan anders. En binnenkort kan je er van Hakuna Matata doen in de nieuwe show ‘The Lion King: Rhythms of the Pride Lands’.

Als deze Hotels Marathon me iets heeft geleerd, is het dat Disney niet hoeft te stoppen bij de uitgang. Maar dat het eens buiten ook niet noodzakelijk dezelfde drukte moet zijn als een dagje parken. Van basic chalets tot de meest decadente sprookjeskamers, er is voor iedereen een plek to ‘Let it Go’.

Meer info www.disneylandparis.be
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Evelien Wouters

    Das wel heel ver om met de shuttle te pendelen naar het park en terug :-) Ach, Disney blijft Disney.. Hoe "oud" deze hotels ook zijn, ze zijn wel altijd tip top in orde! Personeel ook super vriendelijk en behulpzaam.. Telkens een autentieke Disney ervaring!

  • Davy Van olmen

    Daar moet ik u gelijk in geven

  • Diane Bernaerts

    De hotels in Europa Park in Duitsland zijn allemaal veel mooier, veel beter en veel luxueuzer dan de Disney-hotels. Serveren veel beter eten en zijn op de koop toe nog goedkoper ook.