Toppers die je niet mag missen op de Boekenbeurs

Thinkstock
Morgen is het zover voor het grote publiek, dan gaat de boekenbeurs van start. Omdat het in de Antwerpse expo wel erg druk kan worden, helpen we jullie alvast op weg met een selectie van de strafste madammen die hun nieuw werk voorstellen. Zo kan je gericht zoeken in die overvloed aan standen. Genoeg om je een hele winter van koude regendagen en donkere avonden zoet te houden.

De kinderen van Calais - Lara Taveirne

Vandaag mag Lara Taveirne op de vooravond van de Boekenbeurs de Debuutprijs voor De Kinderen van Calais in ontvangst nemen. Deze kersverse auteur wordt geprezen om de manier waarop ze de vernietigende kracht van het verlangen, de onbetrouwbaarheid van herinneringen en het gebroken hart kan beschrijven.

Korte samenvatting
Wissant, Noord-Frankrijk, jaren zestig. Urenlang gingen ze gebukt op zoek naar de mooiste schelpen. Lilith en Violaine waren wat men noemt hartsvriendinnen. Onafscheidelijk. Samen kochten ze hun eerste bikini. En het was hand in hand dat ze naar de rand liepen. Cap Blanc Nez, 1976. Beneden aan de kliffen wordt Violaine gevonden. 135 meter hoger staan twee boekentassen. De auteur ontleedt en amputeert liefde in al haar facetten: moederliefde, zussenliefde, naastenliefde. Allesverterende liefde. De suizende tragiek van dit verhaal, als in een val van 135 meter hoog, doet voortdurend naar adem happen en heeft maar één vraag: hoe dicht kun je bij iemand komen zonder jezelf te verliezen?

Lara Taveirne zal haar debuut signeren op de Boekenbeurs, ontdek hier wanneer je haar te pakken kan krijgen.

Je kan het boek voor € 19,99 vinden bij uitgeverij Manteau.

Manteau

Model | Your Body - Elise Crombez

Voor wie eerder fan is van praktische boeken, zal haar ding zeker en vast vinden in het boek van internationaal topmodel Elise Crombez. Ze vertelt over haar leven aan de top van de modellenwereld. Wat dat met een vrouw doet, omschrijft Elise in haar ontdekkingstocht naar zichzelf vanbuiten én vanbinnen. De Belgische schoonheid deelt naast een intieme blik achter de schermen van de internationale modellenwereld ook tips, oefeningen en tricks voor een gezond en evenwichtig leven.

Ontdek hier wanneer je Elise over haar boek vertelt en wanneer jij jouw exemplaar kan laten signeren op de Boekenbeurs.

Voor € 24,99 koop je Model | Your Body bij uitgeverij Lannoo.

Lannoo

Verloren Brood - Nele Reymen

Nele Reymen ken je misschien als zus van presentatrice Ann Reymen of door haar grappige columns voor Flair en Knack, maar intussen is ze met Verloren brood ook al aan haar derde boek toe. Deze auteur slaagt erin humor met duistere elementen te verweven tot een bijzonder en emotierijk boek.

Korte samenvatting

De vervreemdende wereld van alles tussen Noord, Oost en West is een grijze, grauwe vlek. Reno leidt in die vlek een betrekkelijk doelloos leven. Ergens onderweg lijkt hij zijn afleiding gevonden te hebben bij Leyla, een jonge prostituee die de liefde consumeert zonder lief te hebben. Beiden dragen ze zoveel onvermogens met zich mee dat hun poging tot liefde hen uiteen drijft. Niet veel later ontmoet Reno Mayenne. Zij is de uitzondering in alles tussen Noord, Oost en West, iemand die enkel wil en kan liefhebben. Zo hard, dat het niet anders kan dan ontploffen en alles eromheen raken.

Je kan de goedlachse Nele zelf ontmoeten op de Boekenbeurs, ontdek hier wanneer.

Bestel Verloren Brood voor € 19,95 bij uitgeverij Vrijdag.

Vrijdag

Superseks in 10 stappen - Goedele Liekens

De perfecte manier om winteravonden wat draaglijker te maken (naast boeken lezen uiteraard), is een stomende vrijpartij. NINA-columniste Goedele Liekens helpt deze winter je seksleven nieuw leven in te blazen maar haar stappenplan voor superseks. Zo leert Vlaanderens bekendste seksuologe je de erogene zones van je partner te ontdekken of geeft ze haar geheimen voor een stevige flirtsessie prijs. Goedele leert ons dat monogamie niet hoeft monotoon te zijn en hoe het anders kan in tien concrete stappen. Zowel voor prille lovers als koppels die elkaar door en door kennen.

Je vindt Goedele's beste sekstips voor € 22,50 bij uitgeverij Horizon.

Wil jij een handgetekend exemplaar van dit ultieme nachtkastboek? Waag dan je kans om Goedele te ontmoeten op de Boekenbeurs.

Horizon

Praktisch

Wanneer? Zaterdag 31 oktober tot en met woensdag 11 november 2015
Openingsuren: iedere dag van 10 tot 18 uur. Op 3, 5 en 10 november is de beurs tot 22 uur geopend.

Waar? Antwerp expo, Jan Van Rijswijcklaan 191, Antwerpen