Test-Aankoop screent 15 allesreinigers: "Ecologische poetsproducten zijn gezonder én ook beter"

Getest op milieu-impact en werking

Thinkstock
Wie graag het hele huis schoonmaakt met één product, doet dat volgens Test-Aankoop het best met ecologische allesreinigers: "Ze zijn een pak milieuvriendelijker, beter voor de gezondheid en geven doorgaans een beter poetsresultaat."

Vijftien allesreinigers nam Test-Aankoop onder de loep, waarvan zes met een ecologisch label. Alle producten werden onderworpen aan een test waarbij gekeken werd naar de poetsresultaten bij aangekoekt vuil, sporen na het poetsen en de impact op milieu en gezondheid. Drie ecologische allesreinigers bleken uiteindelijk de beste resultaten te geven. De consumentenorganisatie raadt dan ook aan om vaker voor ecologische allesreinigers te kiezen. "Je kan met milieuvriendelijke producten inderdaad zeer goede poetsresultaten verkrijgen", beaamt toxicoloog Jan Tytgat. "Het beste product blijft nog steeds de bruine zeep uit grootmoeders tijd: milieuvriendelijk, efficiënt, onschadelijk én budgetvriendelijk. Verdund in water en met een microvezeldoekje kan je er de meeste gladde oppervlaktes mee proper maken."

Je hebt 28% van dit artikel gelezen
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Leofar Koninckx

  Vind ik ook Alex Wellens.

 • Julien Gerard

  Wondersteen!

 • Tom Desmedt

  Waarom een allesreiniger kopen als je voor elke type vlek een apart product hebt? Hé HG?

 • stijn mertens

  Wacht nog 5 jaar tot iedereen het gebruikt en dan zullen ze wel plots schadelijk zijn met gekende extra taksen tot gevolg.

 • Alex Wellens

  Test-Aankoop zijn gangsters, degene die het meest betaald is de beste, altijd al zo geweest en zal nooit veranderen