Te grappig: jonge kinderen worden helemaal tureluurs van een oude pc

Van een razendsnelle iPad naar een computer uit de jaren 70: qua cultuurschok kan het wel tellen voor deze jonge kinderen. De meesten beseffen zelfs niet eens dat het een stuk technologie is. "Zeer hip allemaal, ze lijken op die tv's uit de tijd dat er nog geen flatscreens bestonden ", luidt het verdict.

Dan komt de volgende stap, dat duivelse ding aanzetten. Het scherm, ja, dat lukt... Maar de computer zelf? Een diepe zucht volgt als ze vernemen dat ze daarvoor moeten rechtstaan. Wat een gedoe toch allemaal.

De grootste shock moet echter nog komen:  hoezo, geen muis? En nog erger, geen internet? "Hoe moet je dan in hemelsnaam je huiswerk maken?", vraagt de schattige Jayka zich af.

De genadestoot volgt als ze te horen krijgen dat er bijna 850 van die computers nodig zijn om de snelheid van een iPhone te benaderen. "De mensheid heeft toch nogal haar verstand gebruikt", besluit Dylan. "Drie decennia geleden zou ik hier blij mee geweest zijn, maar nu kan het enkel nog als voetbankje dienen."