Pakkend afscheid van een doodgeboren baby

Courtesy Lovesong Photography
Intens verdriet over het verlies van hun doodgeboren dochter, uitgedrukt in pakkende foto's. Op die manier wilden een moeder en vader uit Californië een laatste eer betuigen aan hun engeltje Monroe. Een professionele fotografe legde de hartverscheurende scènes vast voor de eeuwigheid. Opvallend: het koppel deelde de emotionele plaatjes ook via Facebook.

"Ik wilde dat onze familie kon zien hoe mooi onze dochter was", aldus de 26-jarige Emily Staley. "Ik was trots op haar. Ik wilde met haar uitpakken en er zeker van zijn dat haar herinnering voortleeft. Hopelijk zullen anderen die iets gelijkaardigs meegemaakt hebben hier ook steun in vinden. Het is oké om over de dood te praten."

Courtesy Lovesong Photography

De vrouw beschreef op de sociaalnetwerksite het moment waarop ze ontdekte dat haar baby gestorven was. In paniek was ze naar het ziekenhuis gesneld omdat ze geen beweging meer voelde in haar buik. Daar konden ze Emily enkel nog vertellen dat de baby verstikt geraakt was door de navelstreng rond haar nekje. De volgende ochtend beviel de jongedame via een keizersnede.

Courtesy Lovesong Photography

Eerste badje
Lindsey Natzic-Villatoro volgde vanop de eerste rij hoe Monroe haar eerste badje kreeg en in de armen van haar moeder gelegd werd. "Ik wilde deze familie elke mogelijke herinnering aan hun kind schenken", aldus de fotografe. "Ik drukte hen ook op het hart dat er geen correcte manier was om met deze situatie om te gaan. Als ze wilden kwaad worden op mij, met iets gooien, huilen, schreeuwen,... Dat was allemaal oké voor mij."

De ouders brachten nog negen uur met hun geliefde dochter door, familieleden kwamen op bezoek. En intussen bleef Natzic-Villatoro maar foto's nemen van al die dierbare momenten.

Courtesy Lovesong Photography

"Helende reactie"
"Dit soort reactie kan zeer helend werken", aldus rouwexperte Fredda Wasserman. "Dit was hun dochter, een echt familielid, ook al kon ze niet levend met hen naar huis terugkeren. Door de foto's te delen, wil de moeder respect afdwingen. Alsof ze wil zeggen: 'wij verdienen evenveel medelijden als iemand die een levend kind moet afgeven'. Doodgeboortes worden nog te vaak over dezelfde kam geschoren als een miskraam. Mensen willen gewoon dat de gekwetste moeders stilletjes verdergaan met hun leven. Maar zij die niet kunnen of willen rouwen, zijn diegenen die het meest afzien."

Hier vindt u meer werk van de fotografe.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.