Oververmoeide mama deelt slim trucje om haar baby te laten doorslapen

Foto door Michal Bar Haim op Unsplash
’s Nachts moet je gemiddeld tien keer opstaan, maar overdag word je wel fris en fruitig verwacht op kantoor. Het leven van ouders met een baby die niet doorslaapt, kan soms slopend zijn en daar kon de Britse Laura Gerson tot voor kort over meespreken. Tot ze op een – toch wel – geniaal idee kwam.

Op de mamablog The Motherload vertelt Laura dat ze vroeger soms amper drie uur kon slapen omdat haar dochtertje steeds in paniek wakker werd omdat ze haar tut niet kon vinden. “Sinds ze drie maanden oud is, stop ik ze in bed met minstens tien tutjes rond haar. Daardoor vindt ze altijd snel zelf een fopspeen, wat haar en ons stress bespaart en waardoor ze ook weer direct in slaap valt.”

Ondertussen past ze het trucje al zo’n 8 maanden toe, en wonderbaarlijk is ze geen enkele keer meer moeten opstaan. Toch krijgt ze ook heel wat kritiek op haar zogenaamde wondermethode. “Veel moeders schrijven me dat een tut slecht is voor een kind, maar ik vind het vooral een handige manier om ervoor te zorgen dat de hele familie kan doorslapen. En een gelukkige baby is een gelukkige mama. Ik hoop dat de ‘tutjesfee’ nog niet meteen alle tutjes komt weghalen,” laat de Britse weten. 
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ingrid joosten

  Mijn zoon liep constant rond met zijn tut in zijn mond en heeft nu de mooiste tanden.... zonder een beugel te dragen overigens. Ik vraag me wel af hoe dikwijls het kindje van het artikel wakker wordt 's nachts doordat hij op een tutje gerold is :-)

 • Caroline Bex

  Een neptiet is slecht voor de ontwikkeling van kaak en tanden, dat is bewezen. Voor de rest kan het me niet schelen...

 • frankie Schepens

  Groot gelijk , wij hadden ook een slaapslopende baby ! Je word er echt ziek van als je lang tijden met een slaaptekort zit !iedere truc is goed ,en een tutje daar gaan ze niet dood van he zeg .

 • Joris Janssens

  Mijn zoontje heeft een hekel aan die dingen...

 • adam naaktgeboren

  Ik doe het ook nog altijd, mijn moeder is 76.