Ouders betalen tot 25.000 euro... voor een babynaam

Thinkstock
Nomen est omen, en dus denk je maar beter goed na over de naam die je je kinderen geeft. Raak je er zelf niet aan uit? Dan kan je altijd een professional inhuren om de keuze voor jou te maken. Als je wat geld op je spaarrekening hebt staan tenminste.

Het is helaas de harde waarheid: wie pakweg Britney heet, zal het een stuk moeilijker hebben om serieus genomen te worden. Ouders breken dan ook uren hun hoofd om een geschikte naam te vinden die ze mooi vinden én die hun baby alle kansen geeft in het leven.

Geen gemakkelijke beslissing, die je echter ook aan professionals kan overlaten. En dat is niet goedkoop: wie het Zwitserse bedrijf 'Erfolgswelle' inhuurt, telt algauw zo'n 25.000 euro neer in ruil voor een goede naam. Het bedrijf houdt zich dan wel twee à drie weken uitsluitend met jouw toekomstige spruit bezig: ze kammen de geschiedenis uit om te bepalen welke namen een goede connotatie hebben en of ze al dan niet gelinkt zijn aan een of ander bedrijf of merk.

Wil je wat sneller resultaat? Dan zijn er ook heel wat bedrijven die je na zo'n 30 uur piekeren een naam voorstellen. Ze zijn dan ook een stuk goedkoper: bij bedrijven als het New Yorkse 'My Name For Life' ben je 'maar' een paar honderd euro armer. Een garantie op succes bieden de bedrijven evenwel niet.