Ga naar de mobiele website
^ Top

Opvoedingslijn: "Zet je huilende kinderen massaal op Instagram"

Instagram Erika Van Tielen
"Post ook eens foto's van je huilende kinderen op Instagram," vraagt de Opvoedingslijn naar aanleiding van de Week van de Opvoeding. We zien op sociale media alleen maar perfecte gezinsfoto's, waarmee de druk op ouders nog groter wordt en ze nog meer gaan twijfelen aan zichzelf. Met de hashtag #notperfect wil de Opvoedingslijn daar verandering in brengen.

Als we sociale media mogen geloven is het gezinsleven één groot feest van schattige, hilarische kinderen, met een immer breed lachende mama en papa die staan te blinken aan hun zijde. In de realiteit zijn er stinkende pampers, slapeloze nachten en ruzie over wie de kleintjes van school gaat halen. Wat als iedereen daar ook op Instagram eens wat eerlijker over was? 

Naar aanleiding van de Week van de Opvoeding vraagt de Opvoedingslijn daarom om foto's van huilende kinderen te delen op sociale media. Onder de hashtag #notperfect is het de bedoeling om een realistischer beeld te scheppen, zodat ouders bij wie het niet altijd op rolletjes loopt - iedereen dus - zich niet slecht gaan voelen door de perfecte familiekiekjes die dagelijks hun feed passeren. De Week van de Opvoeding ging dinsdag van start, en het thema dit jaar is "samen lachen, huilen, praten en eten". Er werd al uitgebreid gehoor gegeven aan de oproep om huilende baby's onder de hashtag #notperfect te delen.

No it's not always easy. #parenting #notperfect weekvandeopvoeding #opvoedingslijn #finneman

712 Likes, 19 Comments - Erika Van Tielen (@erikavantielen) on Instagram: "No it's not always easy. #parenting #notperfect weekvandeopvoeding #opvoedingslijn #finneman"

Ik wil een boterham met paté, ik wil plots geen boterham met paté #notperfect weekvandeopvoeding #ikblijfpapaslieveke hoor! #nietvandaagmaarvandriewekengeleden

7 Likes, 1 Comments - Stijn Kuylen (@stijn.kuylen) on Instagram: "Ik wil een boterham met paté, ik wil plots geen boterham met paté #notperfect weekvandeopvoeding..."

Geïnspireerd door deze actie om eerlijker te zijn over ons niet zo perfecte leventje, dat zich achter de cameralens afspeelt? Ook Deliciously Stella steekt op een heerlijke manier de draak met foto's van gezonde voeding op sociale media, en het account "boyfriends of Instagram" toont welke gekke toeren vriendjes van Instagramqueens moeten uithalen voor het perfecte plaatje. Ook in het thema gezin is er bij ons mama Hanne Luyten, die de hashtag #nietaankindengezinverklappen lanceerde om het niet altijd perfecte gezinsleven op hilarische wijze weer te geven.

We found a stray - she likes rasberries, crisps, spaghetti and responds well to chocolate. #childofig #childhoodunplugged #candidchildhood #lexierobine #whatlexieloves #lexiespam #parenthood #thingsiwanttoremember #nietaankindengezinverklappen

118 Likes, 12 Comments - Uwe Belgium (@uweporters) on Instagram: "We found a stray - she likes rasberries, crisps, spaghetti and responds well to chocolate. ..."

Meer over2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Jeroen P.

    Triestig die mensen die alles op sociale media zetten om de indruk te wekken dat hun leven perfect is. De realiteit is wellis waar vaak anders. The world we live in....

  • Kris .

    In plaats van het perfecte gezinnetje te willen spelen doe normaal en laat die GSM achten en in plaats van aandacht te eisen van ander . Wees er voor jou je kleine . Allemaal aandacht trekkers die meer verslaaft zijn van duimkes dan hun eigen kinderen

Meld een bug