Ontroerend: vluchtelingenkindjes tekenen hun toekomstdromen

1 januari is het typische moment waarop we allemaal toekomstplannen en goede voornemens maken. Maar hoe zien die er eigenlijk uit voor vluchtelingenkinderen? Want wat wij vanzelfsprekend vinden, is voor hen vaak een gigantische luxe. Zoals de jonge Evan het uitdrukt: "Ik wil absoluut leraar worden, al lijkt mijn tekening meer op een huis dan op een school. Misschien omdat we er geen hebben."

Drawfugees geeft de jonge kinderen tekenspullen en laat hen hun toekomstdromen tekenen. Door hen zulke vragen al tekenend te laten beantwoorden, willen ze te weten komen waar ze op hopen voor de toekomst en waar ze bang voor zijn. "Natuurlijk negeren we hun pijnlijke verleden niet, maar onze focus ligt op hoop".

Drawfugees

Arsyan (9), uit Irak: "Later wil ik net als Cristiano Ronaldo voetballer worden. Mijn vader en ik vinden het geweldig om hem te zien spelen voor Real Madrid, het is zo inspirerend."

Drawfugees

Aoumar (9), uit Syrië: "Ik wil later chauffeur worden. Mijn vader deed dat ook en ik wil net als hij worden."

Drawfugees

Evan (5), uit Irak: "Ik wil absoluut leraar worden, maar mijn tekening lijkt meer op een huis dan op een school. Misschien omdat we er geen hebben..."

Drawfugees

Aebtisam Mahmwod (10), uit Syrië. "Ik wil graag dokter worden, ik zorg graag voor mensen. Ik zou ook graag tandarts zijn en de ziekte uit mensen wegnemen."