Ontdek hier hoe jij zou heten als je vandaag geboren werd

thinkstock
Niet alleen kleren en kapsels, maar ook voornamen zijn trendgevoelig. In het jaar 2000 spande in Vlaanderen "Amber" nog de kroon, waar in 2014 meisjes het vaakst "Emma" werden genoemd. Hoe zou jij heten als je vandaag werd geboren? Deze tool zoekt het voor jou uit.

Kleine kanttekening vooraf: de tool is gebaseerd op Amerikaanse namen, dus we bereiden jullie alvast voor op de teleurstelling als "Jos" of "Leen" geen resultaat opleveren. Wie geluk heeft met een internationalere naam zoals "Sophie" of "Michael", kan wel achterhalen hoe hij of zij vandaag zou genoemd worden. Valsspelen door bijvoorbeeld met "Lena" te proberen kan natuurlijk altijd. Op basis van Amerikaanse naamtrends tussen 1890 en 2014, gaat de tool op zoek naar welke naam vandaag even populair is als de jouwe was in je geboortejaar.

Het enige wat je moet doen is je naam, geslacht en geboortejaar invullen, en een simpele druk op de knop leert hoe je zou heten als je vandaag geboren zou worden. In Amerika dan toch, want de resultaten zijn vaak wel heel Amerikaans. We vermoeden bijvoorbeeld dat de Sofie's van 25 jaar geleden vandaag niet écht Kassandra zouden genoemd worden in België. Maar het blijft wel een leuk en verslavend spelletje om je vrijdag mee op te vrolijken.

De tool vind je via deze link.