Nooit meer afwassen: het is oké om uit een vuile kop te drinken

Unsplash
In het kader van deze lazy sunday kunnen we alvast opstaan met goed nieuws: het is helemaal niet zo erg om koffie uit een vuile mok te drinken. Integendeel, het zou zelfs goed voor je zijn, zo klinkt het in Wall Street Journal.

Zij spraken met geneeskundeprofessor Jeffrey Starke. En Wat blijkt nu? Het is zelfs de meest hygiënische optie om je koffie gewoon over dat restje van gisterenavond te gieten. Al zijn daar wel twee voorwaarden aan: je moet er zeker van zijn dat jij de enige bent die van dit kopje drinkt, en je mag geen melk of suiker gebruiken. Die restjes zullen namelijk beginnen schimmelen.

 "Natuurlijk vind je bacteriën in een ongewassen koffiekopje," verklaart Starke. "Maar de overgrote meerderheid van die bacteriën komen van de persoon die de kop gebruikt heeft." Zelfs als je van de beker bent wanneer je ziek bent, is de kans miniem dat je jezelf besmet, legt hij uit. Virussen kunnen buiten ons lichaam namelijk niet lang overleven. Bovendien is die aangekoekte koffie een stuk hygiënischer dan je kop afwassen met een kantoorspons, die waarschijnlijk pas écht veel bacteriën bevat. Lekker niet afwassen dus.