Nieuwe survivalgids voor mama's van kleine 'monstertjes'

Foto door Allen Taylor via Unsplash
De minder rooskleurige kant van het ouderschap in de kijker zetten en toegeven dat je al eens een loopje neemt met opvoedregeltjes, is slechts weinig ouders gegeven. Isabel Boons, auteur en mama van twee, verzamelde in ‘Van gin tot Pap’ ongewone tips om als ouder te overleven als het monster in je kind naar boven komt.

«Als ik de kinderen in bed leg, denk ik soms weleens: ‘Yes! Ik ben zeven uur van die kleine fuckers verlost.’» Deze wat politiek incorrecte uitspraak kwam radiopresentatrice Siska Schoeters een tijd geleden op een storm van kritiek te staan. Toch zullen de meeste ouders wel toegeven dat het leven met kinderen zeker niet één grote roze wolk is en perfectie verre van de norm. Bij iedereen loopt het weleens fout, en worden er al eens onconventionele trucs uit de kast gehaald om even van de vermoeiende mini-mensjes verlost te geraken. De talrijke blogs en Facebook-pagina’s waarop gelijkgestemde ‘ontaarde’ moeders hun gal spuien en ongewone tips delen over het opvoeden van kinderen bewijzen dat. Zo is de blog ‘Peter and Jane’ van Gill Sims, boordevol ‘foute’ tips, uitgegroeid tot een ware internetsensatie in het Verenigd Koninkrijk. Zij schreef ook de bestseller ‘Waarom mama drinkt’, waarin ze heel eerlijk toegeeft dat het moederschap uitputtend is, dat ze een 'k*tleven' heeft door die twee lastige kinderen rondom haar, en hoe een glas wijn drinken ervoor zorgt dat ze het leven weer even de baas kan.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Michel de Coorebyter

    Kinderen worden pas "monstertjes" als ze bepaalde waarden als respect en discipline niet aangeleerd krijgen.

  • Liesbeth De Vuyst

    En als het opvoeden van kinderen stopt..... begint het heropvoeden van je man......