Nieuwe mama’s hebben drie maanden nodig om zeker te zijn van hun opvoedingsstijl

Getty Images/Blend Images
Kinderen, als er iets is waar we eigenlijk een handleiding voor zouden moeten hebben, zijn zij het wel. Leren hoe je ouder moet zijn, is niet gemakkelijk en er gaat wat tijd over voor we het echt onder de knie hebben. 

Er wordt wel eens gezegd dat sommige mensen een waar natuurtalent zijn wanneer het op opvoeding aankomt. Is dat bij jou niet meteen het geval? Geef de hoop dan nog niet meteen op. Volgens een  onderzoek kan het bij nieuwe moeders gemakkelijk drie maanden duren voor ze het moederschap onder de knie hebben. 

2.000 Amerikaanse moeders met kinderen van drie jaar of jonger werden ondervraagd voor het onderzoek. De studie werd uitgevoerd door OnePoll op vraag van Store Brand Formula, een bedrijf dat zich specialiseert in babyvoeding. Meer dan de helft van de ondervraagde mama’s gaf aan dat ze de eerste maanden bezorgd waren over hun manier van opvoeden en vaak dachten dat ze iets fout deden. 

Ze maakten zich vooral zorgen over het algemene welzijn van hun kind, maar verschillende moeders gaven ook aan dat ze vaak dachten dat hun baby ziek zou worden. De tweede meest voorkomende zorg was dat ze niet wisten hoeveel eten ze hun kind exact moesten geven. Op nummer drie van het zorgenlijstje stond het prijskaartje voor de opvoeding van hun zoon of dochter. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dorethe Disveld

  Helemaal met Renee Schietekat eens. Lijkt wel of mensen steeds meer als achterlijke wezens worden beschouwd die niks meer zelf kunnen en denken.

 • Stan Vankoo

  Veel mama's en papa's hebben OOK opvoeding nodig!

 • Renée Schietekat

  Hedendaags gezever..eeuwenlang hebben ouders hun kinderen groot gebracht zonder handleiding..maar het krioelt tegenwoordig van mensen die denken anderen te moeten zeggen hoe ze dit en dat moeten doen en wat ze wel en niet mogen. Hoepel op zou ik zeggen

 • Veerle Leeuwerck

  ik heb het iedere dag nodig! Het is een weg zieken in de opvoeding van je kind!