Met deze trucjes helpen je kinderen graag opruimen

Getty Images
Ja, net zoals wij hebben onze kinderen meestal een absolute hekel aan schoonmaken. Maar met deze acht trucjes help je dat euvel zo uit de wereld.

1. Geef je kind korte, simpele opdrachten. Zeg dus eerder ‘leg alle Lego terug in de bak’ dan ‘ga je kamer opruimen’.

2. Koop als je kinderen nog klein zijn een speelgoed schoonmaakset voor hen. Spelen en schoonmaken? Twee vliegen in 1 klap!

3. Onderschat nooit de kracht van een schoonmaakliedje. Werkt vooral geweldig bij kinderen onder drie.

4. Voer een rotatiesysteem in voor het speelgoed. Met iets nieuws spelen? Dan moet eerst het andere speelgoed opgeruimd worden!

5. Plan dagelijks een vast moment in om op te ruimen. Je zal merken dat het al snel evenzeer deel wordt van de vaste dagroutine als tandenpoetsen of een verhaaltje voor het slapengaan.

6. Broers of zussen? Maak er een wedstrijdje van om zo snel mogelijk de kamer opgeruimd te krijgen.

7. Zet hun favoriete muziek op en vraag hoeveel liedjes je in de playlist moet zetten om een bepaald pruimwerkje afgewerkt te krijgen.

8. Onderhandel. Niks minder met even goed onderhandelen als niets anders lijkt te helpen. ‘Als jij deze vijf dingen opruimt, dan doen we daarna dit ...’
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.