Met deze DIY-rugzakken wil je kroost gegarandeerd wél graag naar school

thinkstock
De eerste schooldag komt met rasse schreden naderbij, en menig schoolkind slaakt bij het rinkelen van de wekker een opgeluchte zucht wanneer blijkt dat het voorlopig nog niet zo ver is. Wil jij je hartendief wél een leuke start van het schooljaar bezorgen? Dan zijn deze DIY rugzakken ongetwijfeld een schot in de roos!

Naaien maar

Koop een simpele gekleurde rugzak of geef het exemplaar van vorig jaar een nieuw leven door er een leuke quote, gepersonaliseerde tekst of de naam van je kind op te naaien. Is je kind al wat ouder? Dan kan je zelf met een balpen of stift de letters op de stof schrijven, en je kind vervolgens zelf met naald en draad aan de slag laten gaan. Wat vrolijke pompoms erbij, en je lieveling huppelde nog nooit zo vrolijke naar de schoolpoort.

De volledige tutorial vind je hier.

Pinterest

Stickermania

Zelf helemaal niet zo handig aangelegd? Dat hoeft geen probleem te zijn. Bij doe-het-zelfwinkels vind je tegenwoordig tal van leuke patches, je kent ze wel, het soort dat je vroeger over een gat in je broek aanbracht. Laat je kinderen ze uitkiezen in de winkel, en vervolgens moet je er zelf maar gewoon even het strijkijzer overheen halen voor een volledig gepersonaliseerde rugzak.

Instagram @_shopitgirls

Spelen met verf

Alles wat je nodig hebt voor een vrolijke en unieke rugzak, bijvoorbeeld met het lievelingsdier van je kind, is verf, een penseel en leuke stencils. Plaats de stencils op de rugzak - die kan je kopen in doe-het-zelfwinkels, of je maakt ze makkelijk zelf door een figuur naar keuze af te printen en vervolgens uit te knippen - plak ze op de rugzak met schilderstape en en kleur de vrije ruimte vervolgens in met verf. Laat de stencils plakken tot de verf volledig droog is, verwijder ze en voila: je gepersonaliseerde rugzak is klaar!

De volledige tutorial vind je hier.

PinterestReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels