Melissa Rauch openhartig over miskraam: "Elk geboortekaartje was een steek in mijn hart"

Melissa Rauch (centraal) tussen collega's Kunal Nayyar en Johnny Galecki.
epa Melissa Rauch (centraal) tussen collega's Kunal Nayyar en Johnny Galecki.
Melissa Rauch verwacht haar eerste kindje. Dat maakte de The Big Bang Theory-actrice dinsdag bekend in een ingezonden brief in Glamour. In het stuk is de 37-jarige openhartig over de gevolgen van een miskraam die ze een paar jaar geleden kreeg.

Ze schrijft daar over omdat ze weet dat het voor sommige vrouwen moeilijk is dit soort aankondigingen te lezen. "In de tijd waarin ik rouwde om het verlies van zwangerschap of kampte met vruchtbaarheidsproblemen, voelde elke gelukkige babymededeling of geboortekaartje als een kleine steek in mijn hart. Dus toen ik dit nieuws moest delen, kon ik alleen maar denken aan vrouwen die ook in die situatie zitten. Het voelde huichelachtig om hen niet te vertellen hoe moeilijk het voor mij is geweest."

In de brief roept Melissa mensen op wat terughoudender te zijn met babyvragen. "Ik hoop dat we ons er als samenleving iets bewuster van worden hoe veelvoorkomend vruchtbaarheidsproblemen zijn. Dan worden we misschien ook wat minder bot in het vragen naar de babyplannen van vrouwen."

De actrice en haar man, schrijver Winston Rauch, verwachten dit najaar een kindje.