Exclusief voor abonnees

Mama getuigt over zoon (15) die cannabis rookt: “Eerst om stoer te doen, nu kan hij niet meer zonder”

Beeld ter illustratie.
Phil Nijhuis Beeld ter illustratie.
Dertig procent van de jongeren rookt wel eens een joint en één op zes raakt ook verslaafd. Geen wonder dat ouders zich zorgen maken. Onze journaliste, zelf moeder van een zoon van zestien, ging op onderzoek uit. Ze sprak met Nathalie (45) die twee zoons heeft die blowen. “Ze krijgen het spontaan aangeboden op het treinperron. Op fuiven. Klasgenootjes zitten stoned in de klas.”

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Alexander Goutsmet

  Cannabis verslavend? Mijn bedenkingen. Ik heb 10 jaar dagelijks cannabis gerookt. Van de ene dag op de andere gestopt. Nooit last of afkickverschijnselen gehad. Nooit andere drugs gebruikt. Men zegt: het begint bij wiet en dan zwaardere drugs? Bullshit.

 • Piet Dooremont

  Cannabis wordt zwaar ten onrechte gebanaliseerd: hersenen worden pas rijp op 21 jaar sommigen beweren zelfs 23j .Voor deze leeftijd kan chronisch gebruik lijden tot zware persoonlijkheidsstoornissen. Het meest onschuldige is het verre van.Cannabis is even dom als roken en het is zelfs meer cancerogeen want er wordt geen filter gebruikt om wat teer tegen te houden.

 • Evy Berrevoets

  Gevolgen allemaal uit ziekenfonds halen. Ze doen het zichzelf aan. Alle drugs (roken, drinken, snuiven, spuiten....).

 • Hans Adriaans

  artikel gesponsord door pharmasector zeker?

 • Justan Opinion

  Het gaat erom wanneer, hoeveel en waarom je een product gebruikt. Bij deze moeder zat 'wanneer' niet goed! Alles kan een gewoonte of verslaving worden, eten of sporten ook. De ene al gezonder dan de andere. Maar als het dan zover komt is cannabis misschien nog wel de meest onschuldige! Legaal is het dan ook minder interessant en beter te controleren.