Ga naar de mobiele website
^ Top

Mag je natte was een nachtje laten zitten?

thinkstock
Wie zijn of haar was na 10 uur 's avonds in de machine steekt, is dankzij het nachttarief vaak een stukje goedkoper uit. En dus doen we onze was allemaal in de nachtelijke uurtjes. Maar wat als je vervolgens onder de lakens kruipt? Mag je die natte was eigenlijk wel een nacht in de wasmachine laten zitten?

Die vraag stelde een geïnteresseerde mama op het forum Mumsnet. Haar wasmachine was nog aan het draaien en de jonge mama was zo moe dat ze liefst nog even in bed kroop voor het weer tijd was om haar kleintje eten te geven. En voor ze het wist, ging haar vraag viraal. In die mate dat het zelfs in het populaire praatprogramma 'Today Show' op de Amerikaanse NBC werdd behandeld.

Zelf had ze het al eens gedaan, gaf presentatrice Savannah toe. Waarop ze meteen de vraag kreeg van het publiek: "Begint dat dan niet te stinken?" Om de eeuwige vraag op te lossen, zochten ze dan maar hun toevlucht tot dé ultieme huisvrouw: Martha Stewart. En die heeft gelukkig goed nieuws: "Dat mag. Een week moet je het natuurlijk niet laten zitten, maar één nacht kan echt geen kwaad."

En wat als je natte was niet zo fris meer ruikt? "Dan wil dat zeggen dat de vochtige kleren te lang in een ruimte zaten waar geen lucht aan kan, waardoor de schimmels en bacteriën beginnen ruiken. Maar dat zal echt niet gebeuren op één nachtje tijd.

Martha Stewart
photo_news Martha Stewart
Meer over2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • lisette herremans

    Ik doe dat altijd met de witte was !!!!! En ik heb witte was !!!! Laat hem altijd een nachtje in de week staan !!! En s morgens laat ik hem verder draaien !!!

  • W S

    Wat een belachelijke vraag! Ik zet de wasmachine altijd op voor ik naar bed ga, zelfs in de zomer. Je zou die al 2 dagen moeten vergeten voor dat begint te stinken.

Gesponsord

Meld een bug