Exclusief voor abonnees

Mag ik mijn lastig kind in de gang zetten?

Getty Images/iStockphoto
‘… anders ga je naar de gang!’ Met een temperamentvolle peuter floept zo’n dreigement er in het heetst van de strijd weleens uit. Maar heeft het zin?

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carla Van Geel

  Peuters willen blije ouders zien en bij ongewenst gedrag zal een opmerking met boze uitdrukking, soms met een nee herhaling, voldoende zijn om dat gedrag aan te passen en terug de glimlach te zien op het gelaat van de ouders. Ze zoeken hun grenzen, geeft veilig gevoel, als die er niet zijn zoeken ze aandacht op alle manieren. Opvoeden zoals liefde is een werkwoord.

 • Ludwig Vanden Boer

  Toch wel raar dat voor wereldoorlog II alles met enkele klappen werd opgelost en dat er in die periode veel minder van die rot-verwende minicriminelen rondliepen dan nu. Een groter percentage is ook uitgegroeid tot een bruikbaar lid van de maatschappij. Nu winnen de aso's. Er waren toen evenveel kinderen als nu maar ze zaten meer geconcentreerd in minder huishoudens. Nog wat meer pamperen thuis en in die zogenaamde scholen waar de kinderen hun zin mogen doen. Discipline aub.

 • RENE LENAERTS

  Heeft dokter Daniel Siegel zelf ooit koters opgevoed? Of had hij daar een gouvernante voor terwijl hij geleerde psycho-prietpraat kon schrijven omdat hij er van uitging dat je met peuters een echt gesprek kan voeren. Gehoorzaamheidstraining is de eerste stap van een jarenlange weg naar volwassenheid.

 • bert bent

  Oud gezegde: "Wie zijn kind graag ziet spaart de roede niet." Je moet niet overdrijven, natuurlijk, maar er is niks mis met een "opvoedkundige tik". Ik heb er verschillende gehad van mijn vader, en ik ben hem er nog steeds dankbaar voor. Anders was ik ontegensprekelijk een rotjochie geworden, en later misschien nog erger...

 • Guy Custers

  Daar beslis ik zelf over en niemand anders!