Zo blijf je een iPhone met een gebroken scherm gebruiken

thinkstock
Eén moment van onoplettenheid in combinatie met een steenharde vloer, en het scherm van jouw peperdure iPhone is op één milliseconde rijp voor de glascontainer. Huilen in een hoekje dan maar? Nergens voor nodig. Met de juiste instellingen blijft jouw iPhone perfect hanteerbaar.

Stap één: adem even rustig in en uit. Een kapot scherm is het einde van de wereld niet, ook al lijkt het op dit moment even zo. Controleer om te beginnen of je homeknop nog werkt. Ook kapot? Zo los je het op.

- Ga naar Instellingen (settings)
- Kies voor het menu Algemeen (general)
- Klik op Toegankelijkheid (accessibility)
- Ga naar Assistive Touch, en schuif deze naar "aan"

De homeknop verplaatst zich nu naar je (gebarsten) scherm, en kan je van daar uit bedienen. Je kan ook zelf sneltoetsen toevoegen aan de homeknop.

kos

Repareren of niet?

Op deze manier kan je de iPhone gewoon blijven gebruiken, en er zelfs een tikje stoer-nonchalant mee door het leven gaan. Je hebt namelijk altijd een verhaal om te vertellen als iemand vraagt hoe je scherm kapot ging - dat in het ideale geval ook een tikje stoer en nonchalant is.

Is je verhaal veel te gênant om elke keer opnieuw op te rakelen, dan kan je het scherm laten repareren. Dat is prijzig, maar wel goedkoper dan een nieuw toestel. Is het scherm echt erg versplinterd en komen er stukjes glas los? Gebruik dan tijdelijk speciale touchscreen handschoenen, die gemaakt zijn om te sms'en met handschoenen aan. Zo voorkom je splinters. Breng hem dan zo snel mogelijk binnen om te repareren. Bellen kan je tijdelijk op luidspreker doen, en gebruik een hoofdtelefoon om je hoofd niet te beschadigen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.