Ga naar de mobiele website
^ Top

Nooit meer vijzen te weinig: IKEA start met kliksysteem

Ikea
Met zijn tweetjes 'gezellig' een slaapkamer van IKEA in elkaar knutselen, er zijn al voor minder relatiecrisissen ontstaan. Dat heeft de woongigant gelukkig ook zelf begrepen. De Zweedse keten werkt aan een kliksysteem voor meubels, waardoor schroeven en vijzen overbodig worden. 

Om even een bescheiden understatement te poneren: er zijn leukere dingen dan meubels van IKEA in elkaar zetten. Zeker als er wéér eens een vijs ontbreekt, en je in een moment van verloren zelfbeheersing met die tafelpoot liever een welgemikte mep zou uitdelen aan de nochtans bevallige helpende hand naast je.

De meubelwinkel ziet gelukkig in dat het in elkaar zetten van meubels verstrekkende gevolgen kan hebben op de gemoedstoestand van de amateur-DIY'er met twee linkerhanden. Daarom werkt het bedrijf aan een systeem waarbij je meubels in elkaar kan klikken en draaien, in plaats van met schroeven en vijzen aan de slag te gaan. Er werden al testen gedaan met de Lisabo-tafel (zie foto), het eerste item dat in alle landen volgens dit nieuwe systeem verkocht zal worden.

Het nieuwe systeem, toegepast op de Lisabo-eettafel
Ikea Het nieuwe systeem, toegepast op de Lisabo-eettafel

Vaker verhuizen

"Ik kreeg deze tafel in 3 minuten in elkaar, in plaats van de 24 minuten met het klassieke systeem,"  vertelde manager van Ikea Jesper Brodin aan Deezen. "Mensen verhuizen vandaag de dag vaker en scheiden ook meer. Dus als je 's ochtends uit je huis wordt gezet, kan je de tafel 's middags al opnieuw in elkaar gezet hebben. Dit systeem is eerlijk gezegd beter, omdat ons huidig aanbod vaak aan sterkte verliest als je ze uit elkaar haalt en weer in elkaar vijst." 
3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • luu di malinas

    Raar, ik heb altijd vijzen over ;)

  • Nuchter Denken

    O ja!! Dan zullen hun meubels zeker niet meer uit elkaar vallen na 2 jaar..

  • Anne De Smet

    Deo hadden ze al veel eerder moeten uitvinden

Meld een bug