Maak voor eens en altijd komaf met fruitvliegjes dankzij deze 3 tips

Dorien Claesen/hln
Zelfs de properste keukens krijgen al eens met fruitvliegen te maken. De beestjes moeten er maar even vertoeven om er eitjes te leggen (tot 500 per keer). Dan blijf je achter met een serieuze plaag die pas verdwijnt na verwoede poetspogingen. Hoewel het natuurlijk nooit kwaad kan om je keuken grondig te schrobben, kun je ook zelf eenvoudige vallen knutselen om je huis beestjesvrij te houden.

Een mogelijke oplossing voor fruitvliegen is alles in de koelkast te bewaren, maar het probleem is dat het fruit dan veel van zijn smaak verliest. Daarom zochten wij andere manieren uit om fruitvliegen te bestrijden.

Kegeltje
Leg wat rottend fruit of een klein beetje bier of wijn in een bokaal. Vouw dan uit een papiertje een kegel. Zet dit met de punt naar beneden en plak het papier vast aan de rand van de bokaal met plakband. De fruitvliegen worden door het fruit of de alcohol aangetrokken, maar raken niet meer uit de bokaal.

Pinterest

Makkelijk potje
Om een natuurlijke val voor fruitvliegen te maken, giet je een vierde appelazijn in een schaaltje, voeg daaraan enkele druppels afwasmiddel aan toe. Leng aan met water, zodat het zeep gaat schuimen. Zet het schaaltje naast de fruitvliegen en kijk hoe de fruitvliegen vastraken in het sopje. De beestjes worden namelijk aangetrokken door de geur van appelazijn, maar verdrinken in het goedje. Je kan de dode vliegen met een lepel verwijderen.

Pinterest

Vleesetende plant
Een makkelijke oplossing die ook nog eens ethetisch mooier oogt dan bokaal met kegeltjes of potjes azijn, is een vleesetende plant. De fruitvliegen raken aangetrokken tot de plant, waarna die de lastige vliegjes vasthoudt en smakelijk verorbert.

Pinterest1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Lydia Appelmans

    Gewoon alles proper houden