Ga naar de mobiele website
^ Top

Lifehack: neem een foto van je fornuis voor je op reis vertrekt

thinkstock
Je bent Frankrijk al half door als plots de twijfel toeslaat, meestal gepaard met een halve hartaanval: heb ik het kookfornuis wel uitgezet? En zou ik het strijkijzer wel uit het stopcontact hebben getrokken? Om visioenen over een dramatisch afbrandend huis te vermijden - niet bepaald bevorderlijk voor de vakantiestemming - is er gelukkig een trucje om die kopzorgen te doen verdwijnen.

Even een kleine geruststelling voor wie al op vakantie vertrokken is, en tot dit moment zich nog geen zorgen maakte over koffie-apparaten met een steeds heter wordende warmteplaat of ovens die nog staan voor te verwarmen: de kans is héél groot dat je die toestellen wél hebt uitgeschakeld. Want eerlijk: hoe vaak heb je al een gasvuur laten branden zonder het te merken voor je de deur uitging? De handeling van het uitschakelen gebeurt zo onbewust, dat we achteraf wel eens kunnen twijfelen of we het wel gedaan hebben.

De handeling van het uitschakelen gebeurt zo onbewust, dat we achteraf twijfelen of we het wel gedaan hebben.

Behoor jij ondanks deze geruststellende woorden toch tot de categorie neuroten die wel eens terug huiswaarts keert om te kijken of we dat kookfornuis wel hebben uitgezet? Dan zal deze truc voor eens en altijd komaf maken met die panische "mijn huis staat waarschijnlijk in brand en het is mijn eigen schuld"-momentjes, onderweg naar je reisbestemming.

"Picture or it didn't happen"
Gouden tip van Nicole Dieker van Lifehacker: neem een foto van je fornuis voor je vertrekt, zodat je zelf kan verifiëren dat je het wel degelijk hebt uitgeschakeld, wanneer zo'n stressmoment de kop opsteekt. Doe dat desgewenst ook voor het koffie-apparaat, de thermostaat, de ramen ("heb ik ze wel dichtgedaan?"), het strijkijzer of eender welk toestel dat in het diepst van jouw gedachten voor catastrofes kan zorgen bij enkele dagen of weken afwezigheid. Het vakantie-album van dit jaar zal dan wel niet beginnen met de meest idyllische kiekjes - tenzij jouw kookfornuis Pinterestwaardig is, maar dat betwijfelen we - maar gemoedsrust heeft nu eenmaal zijn prijs. Fijne vakantie!
1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Ann Sprengers

    Ken ik helemaal!

Meld een bug