Laatste weekend zomervakantie: deze leuke dingen zijn er te doen

thinkstock
De zomervakantie loopt stilaan op zijn einde. Reden genoeg dus om deze twee maanden in schoonheid af te sluiten. Komende vrijdag, zaterdag en zondag staan er in elke provincie leuke dingen te gebeuren, en NINA zocht er voor jou de tofste activiteiten uit.

(letterlijk) Uitzomeren in Brugge

In het Sebrechtspark in Brugge wordt tijdens het laatse weekend van de zomervakantie "Uitzomeren" georganiseerd, een festival met onder meer openluchtfilms, muziek en straattheater. Vrijdag- en zaterdagavond kiest Cinema Lumière films uit voor een cinema-avond in openlucht om 21u30. Voor en tijdens de film kan je ook genieten van de eet- en cocktailbar. Zondagmiddag zijn er optredens, performances en muziek, en kan je zwemmen in een oude Volkswagen kever (!) die is omgebouwd tot zwembad.

Het festival is gratis, alle info via deze link.

Brugge Plus

Schorremorrie festival

Het walhalla voor de kinderen om hun laatste restjes energie eruit te persen na twee maanden zomervakantie is Schorremorrie, het "Tomorrowland voor kinderen" in Erpe-Mere. Springkastelen, ponyrijden, go-cars, circusinitiatie, trampolinespringen, brandweerparcours, minigolf, waterfietsen, kindermolen, zweefmolen, kindergrime, eendje vissen, volksspelen, ... Kinderen zullen er niet weten wat eerst te doen.

Op zondag 30 augustus tussen 13u en 18u kunnen de kinderen zich voor € 4 uitleven in Erpe-Mere. Een gelijkaardig kinderfestijn is er op dat moment in De Schorre in Boom, om het helemaal "Tomorrowland for kids" te maken.

Alle info via deze link (Erpe-Mere) of klik hier voor het event in de Schorre (Boom).

Schorremorrie

Rocken in de stad van de manenblussers

Maanrock is een jaarlijkse traditie in Mechelen, en dit jaar valt het gratis stadsfestival pal in het laatste weekend van de zomervakantie. Zowel vrijdag, zaterdag als zondag zijn er optredens voor een zeer gevarieerde doelgroep met onder meer Bart Peeters, Tourist LeMC, Christoff, DJ Tom Barman, Yevgueni, De Ketnetband en The Subs. Check het volledige programma via deze link.

© Aikon Collective

Disney strijkt neer in Genk

Wie de kinderen nog eens optimaal wil entertainen op de laatste zondag van de vakantie kan naar Genk trekken, waar de Disney Channel Zomertour plaatsvindt van 15u tot 22u. Op dit gratis festival kan je niet alleen je zonnebril laten personaliseren of een foto met Violetta laten nemen, maar ook genieten van de optredens van Dean, Boycode, Laura Omloop en 2Fabiola. Misschien niet meteen jouw favoriete muzikanten, maar de blije gezichten van je kinderen zullen jouw humeur ook opvrolijken. Alle info via deze link.

Laura Omloop komt de jongere generatie entertainen op de Disney Channel Zomertour
photonews Laura Omloop komt de jongere generatie entertainen op de Disney Channel Zomertour

Latijns-Amerikaanse vibes rond Brussel

Liefhebbers van een streepje Latijns-Amerikaanse muziek kunnen zich dit weekend uitleven op Fiesta Latina in het Ter Kamerenbos. Dit kleurrijke en sfeervolle festival zorgt naast muziek om je heupen op los te gooien ook voor kinderanimatie en workshops salsa, capoeira en samba. Kinderen onder de 12 jaar komen gratis, voor volwassenen betaal je een bescheiden 7 euro per dag (10 euro aan de kassa), of 15 euro voor het hele weekend. Het feest begint op vrijdagmiddag om 16u, en gaat door tot zondag 2u.

Alle info via deze link.