Kleuters die veel tv-kijken of met tablets spelen, ontwikkelen zich trager. Klopt dit wel?

 Volgens een nieuw Canadees onderzoek zouden kleuters die geregeld naar een scherm turen slechter scoren op ontwikkelingstoetsen en sociale vaardigheden.
ANP Volgens een nieuw Canadees onderzoek zouden kleuters die geregeld naar een scherm turen slechter scoren op ontwikkelingstoetsen en sociale vaardigheden.
Vroeger speelden kinderen buiten, nu zitten ze achter tablets en tv’s. Volgens een nieuw Canadees onderzoek is dat geen goede ontwikkeling. Kleuters die geregeld naar een scherm turen, zouden slechter scoren op ontwikkelingstoetsen en sociale vaardigheden. Deze conclusie speelt in op de zorgen die veel ouders al hadden, maar klopt het wel?

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Marens

  een kleuter die elke dag constant alleen achter een tablet wilt zitten daar is toch serieus iets mis mee mentaal

 • Filip Desmedt

  Inderdaad , dit klopt volledig , kijk maar eens naar die niksnutten die daar voor het klimaat protesteren , ze kennen nog niet eens het verschil tussen een den en een spar , of tussen een coin en een kweepeer ... De generatie friet cola gaat het eens doen , ze roepen zelfs op tot stakingen !!! En , het is zelfs totaal NIET bewezen dat de klimaatopwarming door de mens komt ....

 • Gerd Peeters

  Daar geloof ik niks van, ik denk het tegenovergestelde. Ze zouden het alleen met mate mogen doen, ze moeten ook nog andere spelletjes kunnen spelen.

 • bert hintjens

  Alles met mate is volgens mij nog steeds het beste..Mijn kleuters zitten ook op de tablet..en dan?Weliswaar op zaken die voor hun zijn en waar ik op toekijk en enkel op bepaalde momenten.Ik denk dat er dan echt geen probleem is of zich ontwikkeld..

 • Yvan Lissens

  Het Internet zou een mens slimmer maken. In de V.S. stelde men de volgende vraag aan de schoolgaande jeugd: "Waar komt chocolademelk vandaan"? Als dan 16 miljoen jongeren antwoorden: "van BRUINE koeien", dan geef ik het op.