Kinderen met twee moeders of vaders zijn net zo gelukkig als kinderen met heteroseksuele ouders

EPA
Kinderen met twee moeders of twee vaders groeien even gelukkig, tevreden en goed functionerend op als kinderen uit een gezin met een vader en een moeder. Of er wel of geen biologische verwantschap is, heeft geen invloed op de relatie tussen kinderen en hun ouders. Dat blijkt uit onderzoek van hoogleraar homoseksueel ouderschap Henny Bos, die vrijdag haar oratie hield aan de Universiteit van Amsterdam.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen
30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Robert Tijsmans

  Als je per se iets wil bewijzen, vind je altijd wel een uitleg. Ideologie is geen wetenschap.

 • Paul Boutsen

  Toch zie ik dat een kind behoefte heeft aan een vader en moeder. Meestal vader voor spel, en moeder voor troost. Stervende mensen in helse pijn roepen vaak om hun moeder, niet om hun vader. Wat in geval van twee vaders? Het onderzoek heeft inderdaad een getinte bijsmaak, beter was dergelijk onderzoek door neutrale partijen te laten onderzoeken.

 • Walter Willaert

  De hoofdzaak is het geluk van het kind.

 • Peter Buyck

  Een te verwachten conclusie... soms is het kind veiliger, gelukkiger in het pleeggezin dan in het biologisch gezin. Een kind is gelukkig waar de ouders (m/v, m/m, v/v, m/x, x/x, v/x) het kind toelaten zich te ontwikkelen, de wereld ontdekken, leren uit fouten, ...

 • Peter Peeters

  En hoe meten ze dat? Ongeloofelijk hoe die linkse media ons zo brainwashen wil.