Internationale dovendag: Vlaamse Otto leert je 5 gebaren in minder dan 1 minuut

De Vlaamse Otto leert jou 5 gebaren in Vlaamse Gebarentaal.
rv De Vlaamse Otto leert jou 5 gebaren in Vlaamse Gebarentaal.
Vandaag, zaterdag 28 oktober, is het Werelddovendag. Maar liefst 6 op de 10 Belgen kent iemand die doof of slechthorend is. Toch geeft 80% van hen toe weinig te weten over doofheid en de gevolgen ervan. Hetzelfde percentage kent trouwens geen enkel woord in gebarentaal. Hoog tijd om daar verandering in te brengen, vinden wij. 

Wij vroegen aan de Vlaamse Otto, die tevens te zien is in het campagnefilmpje voor de StorySign-app, om enkele korte zinnetjes te vertalen naar Vlaamse Gebarentaal. Op deze manier kan ook jij, in minder dan 1 minuut, leren communiceren in gebarentaal. 

Hallo

Hoe gaat het met je? 

Wie ben jij? 

Ik zie je graag

Tot ziens
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • erik vercammen

    Een aantal gebaren die toch belangrijk kunnen zijn (zoals hulp vragen, toilet, etc) zouden toch als basis aan elke Vlaming in de school aangeleerd moeten worden. Het zou integratie en het aanwakkeren van omgaan met personen met auditieve beperking toch bevorderen.

  • Emi De graeve

    ik vind dat men aan alle kinderen al spelend en van jongs af aan een basis voor gebarentaal zou moeten bijbrengen op school. Dat kost niks, enkel de inzet van de begeleiding.

  • SABINE TAVERNIER

    Bij mij zal da toch iets langer duren dan 1 minuut om ze onder de knie te krijgen zenne!!