Het slechte zomerweer moe? Entertain je kroost met een neptattoo

Mother and daughter fake tatoos
Getty Images/iStockphoto Mother and daughter fake tatoos
Minder stralend weer tijdens de zomervakantie, dat vraagt om een flinke portie creativiteit. Zeker wanneer je hiervoor al vier maanden moest vullen met allerlei leuke thuisactiviteiten. Vandaag op de planning: urenlang tattooplezier. 

Kinderen en neptattoos, het blijft een combinatie uit de duizend. De tijd dat je zo'n neptattoo nog met een zwarte balpen op je arm moest tekenen ligt gelukkig ver achter ons. Dit zijn de leukste manieren om je favoriete design op een arm of been te vereeuwigen (of toch voor even!)

1. Tattoostift

Met de Bodymark tattoostiften teken je zelf een tijdelijke tattoo op je lichaam.
BIC Met de Bodymark tattoostiften teken je zelf een tijdelijke tattoo op je lichaam.

Balpennenmerk BIC bracht net een reeks Bodymark-stiften uit, waarmee je tijdelijke tattoo’s op de huid van je kroost – of de jouwe – kan tekenen. De stiften zijn van cosmetische kwaliteit en je kan er zonder zorgen naar hartenlust mee aan de slag. De stift wast er weer af met water en zeep, al kunnen er verschillende wasbeurten nodig zijn om elk spoortje inkt te verwijderen.

Tip: Ga je deze zomer naar een pretpark? Dan zijn deze pennen ook handig om je contactgegevens op de arm van je kind te noteren, voor het geval hij of zij verloren loopt. 

De BodyMark-stiften van BIC zijn verkrijgbaar aan 5,90 euro per stuk en 15,90 euro per verpakking van 3 stuks. Meer info vind je hier.

2. Plaktattoo

Veruit de meest gekende vorm van neptattoos zijn de plaktattoos die je in zowat alle speelgoedwinkels vindt. Verwijder het plastic beschermlaagje, druk de tekening op de huid en duw vervolgens een vochtig doekje tegen de achterkant van het tattoopapier, zodat het ontwerp naar de huid overgebracht wordt. Wie echt creatief aan de slag wil kan tattoopapier kopen om zelf plaktattoos te ontwerpen. Al wat je daarvoor nog nodig hebt, is een printer.

-
rv -

1. LOL Plaktattoos, 6,50 euro. 
2. Ardran & Tookar Plaktattoos, 7,95 euro. 
3. APLI Tattoo Paper, 21,75 euro. 
4. Starry Fox Tattoo, 9,95 euro. 

 3. Glittertattoo

Met de hulp van dik papier of plastic en speciale lijm tover je de mooiste glitterdesigns tevoorschijn. Een glittertattoo blijft met gemak enkele dagen muurvast zitten (dus geen glitters doorheen je huis!). Je verwijdert ze met alcohol of olijfolie. 

-
rv -

1. SES Glittertattoos, 9,99 euro. 
2. Lena Glitter Tattoo, 15 euro. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jan Hendrickx

    Geen goed idee ,gaat jongeren aanzetten tot echte .Er lopen al genoeg volgeschildere rond die denken dat het mooi is .maar natuurlijk ieder zijn mening daarover