Het pakkend levensverhaal van het kleine meisje (5) dat wist dat ze een jongetje was

Screenshot YouTube
Vanaf het moment dat ze kon praten, riep de kleine Ryland Whittington dat ze een jongetje was. Het kind wist al heel snel dat ze als jongen gevangen zat in het lichaam van een meisje. Na het raadplegen van specialisten en heel wat opzoekingswerk, beseften de ouders Jeff en Hillary dat er maar één conclusie mogelijk was. De opmerkelijke transitie van hun kind goot het Amerikaanse koppel in een ontroerende video, die op enkele dagen tijd al meer dan drie miljoen keer bekeken werd.

Zoals alle ouders wilden Jeff en Hillary niets liever dan hun kinderen gelukkig zien. Toen Ryland in 2007 geboren werd, dacht het koppel dat ze een kerngezonde baby had. Het dochterje bleek echter doof te zijn. Via oorimplantaten kon het gehoorprobleem gelukkig verholpen worden.

Fase
Van zodra het kleine meisje echter kon praten, brulde ze dat ze een jongetje was. "Sommige kennissen vertelden ons dat dit gewoon een fase was", aldus Jeff en Hillary. "Normaal komen zulke fases snel ten einde maar hier werd het gevoel bij Ryland enkel maar sterker."

Tranen
"Met tranen in de ogen vroeg ze aan ons: 'Waarom heeft God me zo gemaakt?'. Ze was misschien maar vijf jaar oud maar we moesten naar haar beginnen luisteren." De ouders benaderden experten en lazen alle informatie die ze maar konden vinden. Er was maar één conclusie
mogelijk: "Ryland is een transgender". Alhoewel geboren in een vrouwelijk lichaam, kwam het brein van hun kind overeen met dat van een jongetje.

Screenshot YouTube

Zelfmoord
Op zoek naar antwoorden stuitten ze op een onthutsende statistiek: 41 procent van de transgenders in de Verenigde Staten doet een zelfmoordpoging. Zo ver wilden Jeff en Hillary het niet laten komen. Ze troffen onmiddellijk drastische maatregelen om hun kind te helpen.

Geknipt
De lange blonde lokken van Ryland werden gekortwiekt, de roze prinsessenkamer werd een echte jongenskamer en ze zeiden niet langer 'zij' maar wel 'hij'. Hun dochter werd voortaan gekoesterd als een zoon. Het geluk van de zesjarige Ryland kon niet op.  

Award
De ouders ontvingen ondertussen een inspiratie-award omdat ze transseksualiteit bespreekbaar hebben gemaakt. Ter ere daarvan maakten Jeff en Hillary deze ontroerende video van hun prachtige zoontje.