Het moet niet altijd Arthur of Emma zijn: deze babynamen waren vorig jaar zeldzaam

Unsplash
Hier kwam je al te weten dat voor het zestiende jaar op rij Emma de populairste meisjesnaam is, en dat Arthur voor de eerste keer die plaats bij de jongens wegkaapte. Eerder op zoek naar een originele naam voor je toekomstige spruit? Dit zijn enkele van de meest unieke namen in België.

StatBel, het Belgische statistiekbureau, maakte enkele dagen geleden de meest populaire namen in ons land bekend. Zo kregen 608 baby’s in 2018 de naam Emma, die op de voet gevolgd wordt door Olivia (554) en Louise (545). Bij de jongens prijkt voor het eerst de naam Arthur (565) bovenaan het lijstje. Juist onder Arthur volgen in de top drie de namen Noah (553) en Adam (548).

Maar wat als je op zoek bent naar een mooie, originele naam? Wij mochten hun cijfers inkijken, en pikten er de meest unieke namen uit.

Unieke babynamen voor meisjes:

1. Arielle

2. Elis

3. Felice

4. Lizet

5. Olive

6. Salwa

7. Siloé

8. Sixtine

9. Warda

10. Zoélie

Unieke babynamen voor jongens:

1. Celle

2. Jorre

3. Leonel

4. Loeka

5. Lowik

6. Luïs

7. Obi

8. Quin

9. Skye

10. Torre

In 2018 werden al deze namen maar 5 keer gekozen. 
78 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • gerrit marcoen

  Mijn 2 kleindochters heten Martha en cezanne en mijn kleinzoon Felix . Alledrie heel mooi . Op de e van cezanne staat een ‘ op. Maar lukte me niet om zo te schrijven.

 • Bart Cornelis

  Volgens mij zien de mensen te veel Pokémon of Star Wars. Sommige namen zijn te belachelijk maar zij denken dan origineel te zijn.

 • Lesley Nys

  Mijn jongste noemt landon (amerikaans)en is van 2014, heb deze naam ook nog niet tegengekomen

 • Naomi Truyts

  Ik ben 29/10/2018 bevallen van een meisje met de naam Lenna iets wat je ook zeer weinig hoort in België

 • Sara Makhoukhi

  ik heb mijn kinderen ook speciale namen gegeven die ik nog nergens heb gehoord tot nu toe 1 meisje "Cidji" & 2 jongens "Dionigi" & "Divangi" moest iemand die al ergens gezien of gehoord hebben dank u wel