Exclusief voor abonnees

Help, ik verander in mijn moeder! Hoe komt dat eigenlijk?

Is het je DNA of je opvoeding?

Getty Images
Moederdag is net gepasseerd. Althans voor de Antwerpenaren. En dat zet aan tot nadenken. Lijk je op je moeder? Nee, totaal niet! Jij doet het hélemaal anders. Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan, en heb je misschien meer overeenkomsten met je mama dan je dacht. Gelukkig niet alleen de minder mooie kantjes, maar zéker ook mooie of sterke karaktertrekken.

Om je maar meteen gerust te stellen: natuurlijk zijn er heel veel vrouwen die er trots op zijn dat ze zowel qua gedrag als uiterlijk krek hun moeder zijn. Zeker als ze altijd een warme band met hun mama (gehad) hebben. Dezelfde looks, dezelfde talenten, dezelfde trekjes ... Maar voor andere vrouwen betekent de kleinste overeenkomst ware gruwel. 

Feit is dat je er niet onderuit kan dat je ergens jezelf in je moeder zal herkennen. De manier waarop je je handen door je haar haalt bijvoorbeeld. De gewoonte om in jezelf te praten. Of om je kinderen er uitentreuren op te wijzen dat ze hun groenten moeten opeten. Of – o help! – om telkens te verkondigen dat de tijd zo snel gaat ...

Je hebt 20% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.