Google vraagt patent voor intelligent speelgoed aan

AP
Internetgigant Google heeft in de Verenigde Staten een patent aangevraagd voor intelligent speelgoed. Deze pluchen beertjes en konijnen, zoals blijkt uit de schetsen in de aanvraag, zouden in staat zijn om menselijke aanwezigheid in een kamer te herkennen en zouden ook elektronische apparaten kunnen bedienen.

In de knuffelbeer die Google ontwikkelt, zijn er bijvoorbeeld microfoons geïnstalleerd in de oren, camera's in de ogen en een motor in de nek. Op die manier kan het speeltje reageren op geluid. Het zou zelfs in staat zijn een aantal op voorhand geregistreerde commando's te beantwoorden.

Via draadloze technologie (wifi of bluetooth) zou het ook in staat zijn contact te maken met andere elektronische apparaten. In theorie kan het dus muziek of een film afspelen, op bevel van het kind. Daarbij zou zelfs gebruik kunnen gemaakt worden van gezichtsherkenning, zodat het apparaat de verschillende leden van een gezin kan herkennen.

In het patent is een sprake van een "antropomorf apparaat, dat de vorm kan hebben van een pop, een dier, een mythisch figuur of een levenloos voorwerp". De uitvinders zijn Richard Wayne DeVaul en Daniel Aminzade.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels