Goed nieuws voor fans: vervolg op Mary Poppins in de maak

Julie Andrews in Mary Poppins uit 1964
photonews Julie Andrews in Mary Poppins uit 1964
Mary Poppins keert terug naar het grote scherm, met een sequel die zich 20 jaar later afspeelt. Voor de hoofdrol zijn er momenteel gesprekken aan de gang met actrice Emily Blunt, die vooral bekend is uit The Devil Wears Prada (2006) en The Young Victoria (2009). Supercalifragilisticexpialidocious, dat vinden wij ervan.

De nieuwe Marry Poppins-film zal zich 20 jaar na de originele versie uit 1964 afspelen. We volgen het verhaal van de intussen opgegroeide Michael Banks, die opnieuw zijn magische kindermeisje Mary Poppins ontmoet. Michael schakelt op zijn beurt haar hulp in voor zijn eigen kroost.

De film zal geregisseerd worden door Rob Marshall, die in 2002 een Oscar won voor de musical Chicago. Voor het verhaal zal de regisseur putten uit nog niet eerder bewerkte boeken van PL Travers, die het personage creëerde. Emily Blunt wordt getipt als favoriet om de rol van Mary op haar te nemen. Ze werkte al samen met Marshall voor 'Into The Woods' uit 2014. Er zijn gesprekken aan de gang tussen de regisseur en de actrice, maar voorlopig werd nog niets bevestigd.

Het vervolg op Mary Poppins is het laatste voorbeeld in een rijtje met vernieuwde Disneyfilms van de laatste jaren, na onder meer Cinderella, Maleficent en Alice In Wonderland. Wanneer de opnames starten, is nog niet bekend, dus het zal nog even wachten zijn voor we deze film in de zalen kunnen verwachten.