Geef jij ook te veel geld uit? Met dit trucje kan je snel meer sparen

thinkstock
Het is gebeurd voor je het weet: halverwege de maand heb je al de meerderheid van je zuurverdiende centen opgesoupeerd aan koffietjes, eten en andere impulsaankopen. Al is er ook een makkelijk trucje met gegarandeerd succes: de befaamde 'nul-euro-dag'.

De opzet is heel simpel, en de naam zegt het eigenlijk zelf al. Kom een hele dag door zonder ook maar één euro uit te geven. Dat wil zeggen, geen peperdure Starbucks-koffie in het station, of een snelle koffiekoek onderweg naar het werk. Geen snoepreep uit de automaat op het werk, of 's avonds uit eten omdat je geen zin hebt om te koken. En wedden dat je die bankrekening snel weer ziet aandikken?

Probeer één 'nul-euro-dag' per week in te lassen. Maak thuis je lunchpakket klaar voor het werk, neem een thermos koffie mee in plaats van er in het station een te kopen, en drink water in plaats van frisdrank. Bovendien zorgt het competitieve element ervoor dat het nog leuk wordt ook. Want zeg nu zelf, 24 uur zonder één euro uit te geven, zo moeilijk kan dat toch niet zijn?
1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • pridolli in sumava

    Stel deze vraag ook eens aan Europa en aan al onze regeringen. Nuttige tips aanbevolen!