Exclusief voor abonnees

Geef ik mijn kinderen wel genoeg aandacht? We vroegen het aan De Opvoedingslijn: “Quality time wordt overschat”

Getty Images
Geef ik mijn kinderen wel genoeg aandacht? Werk ik niet te veel? Deze vragen en het bijkomend schuldgevoel zijn geen enkele ouder vreemd. Het leven is druk en soms lijkt er nauwelijks echt vrije tijd. Hoe maken we dan nog genoeg ruimte voor onze kinderen? We gingen te rade bij Ilse De Block van De Opvoedingslijn. “‘Quality time’ wordt overschat.”

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis



6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Liliane Maes

  Je moet kunnen thuisblijven hé ! Probeer na 25 j dan nog eens de draad op te nemen voor je pensioentje...denk dat die tijd van toen niet haalbaar meer is al kan ik daar wel inkomen. Maar is weggelegd voor mensen waar één van de twee een hoge functie heeft of voor de profiteur stempelaar..

 • Peter De Decker

  De weinige reacties zeggen genoeg. Mijn vrouw is halftijds gaan werken en ik dichter bij huis. Zo hebben we veel tijd voor onze kinderen. Maar de meeste mensen willen enkel tijd voor zichzelf en hun leven op sociale media, dat is belangrijker, wat een ander van hen denkt.

 • Rita Asnong

  Helemaal niet akkoord Catherine , een vader moet niet alleen aan zijn job denken . Kinderen hebben ook hun vader nodig , dus toch alle 2 en keer aub de rollen eens om , geef vaders een grotere rol in het opvoeden van kinderen .

 • mieke kenis

  Daar geloof ik nu ns echt niks van. Er zijn kinderen die er minder en meer nood aan hebben.

 • Catherine MISTIAEN

  Aandacht geven betekent ook eraan dénken, er voortdurend mee bezig zijn, in het hoofd, dat is evenzeer aandacht. Aan haar kind, denkt een moeder dag en nacht, ook op haar job. (Je kan denken). Wat meer is, eigenlijk moet de vàder zijn aandacht volledig kunnen vestigen op zijn job. Want als ieder de helft doet, wordt alles maar half gedaan, en dat kan dodelijk zijn. Moeders, doe zoals uw over-grootmoeders: blijf thuis, bij uw kind, tot het 25j is!! En tot ieders geluk. Zo simpel is het.