Emma en Noah populairste voornamen in 2008

UNKNOWN

Emma was vorig jaar voor het zesde jaar op rij de meest toegekende voornaam in België. Bij jongens is Noah terug van even weggeweest, en Mohamed is de populairste jongensnaam in het Brussels Gewest en de provincie Antwerpen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie van de FOD Economie.
 
Mohamed
In Vlaanderen werden de namen Emma en Noah het vaakst gegeven, in Wallonië Léa en Nathan en in het Brussels Gewest Sarah en Mohamed. Daaruit blijkt al de geringe overeenkomst tussen de gewesten. Vlaanderen en Wallonië hebben zowel bij meisjes als jongens slechts twee voornamen gemeen (respectievelijk Emma en Louise en Noah en Lucas). Vlaanderen en het Brussels Gewest delen geen enkele voornaam uit de top-10.
 
Opvallend is verder dat wat betreft het hele land Sarah (419) uit de top drie valt en zakt naar plaats zes. De laagste trede van het podium wordt nu bezet door Léa (458), een trapje hoger prijkt Louise (520), op ruime achterstand van de ongenaakbare leider Emma (726). Bij de jongens eist Noah (740) opnieuw de eerste plaats op. Nathan (695) strandt op plek twee, gevolgd door Lucas (654).
 
Provincies
Ook de provincies hebben hun eigen top-10. Opvallend is dat in Limburg en West-Vlaanderen Noah niet tussen de tien populairste namen prijkt. Mohamed is de populairste voornaam in de provincie Antwerpen, maar komt in de andere Vlaamse provincies zelfs niet voor bij de eerste veertig. Bij de meisjesnamen wist Emma zich wel in elke provincie bij de eerste drie te nestelen. (belga/sam)