Dus dáár zijn al die verdwenen sokken naartoe

thinkstock
Iedereen heeft het wel voor, dat er na elke wasbeurt weer een aantal sokken op mysterieuze wijze verloren zijn gegaan. Op het internet circuleren over die eenzame sokken de gekste complottheorieën, maar in het onderstaande filmpje krijgen we eindelijk een écht antwoord. Of toch niet?

In de video, die ondertussen al meer dan 13 miljoen keer bekeken werd, zien we dat de sokken niet door de kat of buitenaardse wezens zijn opgegeten, maar door je wasmachine zelf. Tussen het toestel en de trommel zit immers een rubberen gleuf, en die slikt de sokken als het ware op. Of dat zien we toch in de video.

Hoe dit in godsnaam mogelijk is? Installateur Pier Opgenhaffen erkent inderdaad dat er een opening is tussen trommel en deurdichting (al is dat niet bij alle modellen het geval). Die zet een beetje uit bij het zwieren waardoor de sokken opgeslokt kunnen geraken. "Is dat bij jouw wasmachine het geval, dan maak je maar beter consequent gebruik van waszakjes voor sokken, lingerie en fijne was," aldus Pieter.

Missing socks - Stoners, Jocks and Nerds | Facebook